Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

HÖK választás

Megalakult a HÖK Választási Bizottság, amely fontos döntéseket hozott a Hallgatói Önkormányzat választási eljárásával kapcsolatban. Részletek a cikkben. Tisztelt Hallgatóink! Mint az egyetemi polgárok számára közismert, a HÖK tagok korábbi lemondása okán a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek jelenleg nincs működő Hallgatói Önkormányzata. Hallgatóink egy csoportja levélben kereste meg Novák Emil általános rektorhelyettes urat a hallgatói […]

Megalakult a HÖK Választási Bizottság, amely fontos döntéseket hozott a Hallgatói Önkormányzat választási eljárásával kapcsolatban. Részletek a cikkben.

Tisztelt Hallgatóink!

Mint az egyetemi polgárok számára közismert, a HÖK tagok korábbi lemondása okán a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek jelenleg nincs működő Hallgatói Önkormányzata. Hallgatóink egy csoportja levélben kereste meg Novák Emil általános rektorhelyettes urat a hallgatói érdekképviselet szervezetének és működésének helyreállítása tárgyában. Az alulról jövő hallgatói kezdeményezés célja a Választási Bizottság mihamarabbi felállítása, annak érdekében, hogy a vonatkozó szabályzatoknak megfelelően megvalósulhasson HÖK választás. Az Egyetem Szenátusa határozatában üdvözölte a hallgatói kezdeményezést, egyben felkérte rektorhelyettes urat a választási bizottság elnökének kijelölésére. A megbízott rektorhelyettes Bagány Mártont, a kancellária munkatársát bízta meg a választási bizottság elnöki feladataival.

HÖK VÁLASZTÁS

A különböző intézetek és évfolyamok, valamint a rektorhelyettes által delegált tagokból álló 5 fős Választási Bizottság 2021. október 8-án megtartotta első ülését, melyben egyhangúlag hozott döntéseket az alábbiak szerint:

– A hatályos szabályzatoknak megfelelően a hallgatók szavazati jogukat kizárólag személyesen gyakorolhatják a megadott helyszínen a megadott időpontban.

– A hallgatók a szavazólapokat a szavazóurnáknál kapják meg.

– A Választási Bizottság felel a szavazás jogszerű, tiszta, hatékony lebonyolításáért, e feladatkörén belül elkészíti a szavazólapokat.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK Választási Bizottsága kitűzte a HÖK választásának időpontjait:

2021. október 19. (kedd), 1016 Budapest, Mészáros utca 48., 09:00-16:30 között

2021. október 20. (szerda), 1088 Budapest, Szentkirályi utca 32/a., 09:00-16:30 között

 

JELÖLTÁLLÍTÁS:

A jelöltlistára való felkerülés feltételei a hatályos szabályzatok alapján:

– legalább 9 fős, csoportos pályázat, amelyben szerepel az EHÖK elnök-jelölt, az általános elnökhelyettes-jelölt és három alelnökjelölt, a Diákjóléti és Kollégiumi Bizottsági elnökjelölt és a Gazdasági Bizottsági elnökjelölt;

– a csoportos pályázatnak tartalmaznia kell a jelöltek nevét, megpályázott tisztségét, terveit és célkitűzéseit rövid, legfeljebb kétoldalas összefoglaló alakjában.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. október 13. (szerda), 15:00

A pályázatok benyújtásának helye: 1117 Budapest, Gábor Dénes utca 4., Infopark C. épület

A pályázatokat a Választási Bizottság elnöke részére kell benyújtani!

Tisztelt Hallgatók! Kérjük tekintsék meg a Választási Bizottság Hirdetményét, mely további részletszabályokat tartalmaz. A Hirdetmény az alábbi linken érhető el: Választási Bizottság Hirdetmény