Jelentős hallgatói létszámbővülés az SZFE-n

2023 július 28., péntek 14:22.
Share

A Színház- és Filmművészeti Egyetemre az idei évben is hatalmas volt a túljelentkezés.  A hosszú és kihívásokkal teli felvételi eljárás számos tehetséges diák jelentkezését vonzotta, akik közül 144-en nyertek felvételt az SZFE-re.

Az SZFE kiemelkedő szerepet tölt be a művészeti felsőoktatásban, melyet évről-évre megerősítenek a magas jelentkezési létszámok. A tavalyi 1675 jelentkezőből 107 hallgatót vett fel az SZFE, míg idén 2023-ban 1919 jelentkezésből a legtehetségesebb 144 hallgató kezdheti meg tanulmányait az intézményben. A legnépszerűbb szak továbbra is a színművész szak, melyre idén az 513 jelentkezőből 32 hallgató került be a képzésre.

Az SZFE büszkén gratulál a sikeres felvételihez minden leendő hallgatójának. Az Egyetem arra törekszik, hogy a tehetséges hallgatóinak a lehető legmagasabb színvonalú oktatást biztosítsa professzionális munkakörnyezetben, annak érdekében, hogy fejlődjenek, alkossanak és kibontakozhassanak a művészetek világában.

 

SZFE Nyári Akadémia 2023

Az SZFE Nyári Akadémiát szervez elsőéves hallgatóinak Debrecenben. A program célja, hogy az új növendékek megismerkedjenek az egyetemmel, az oktatókkal, a leendő osztálytársakkal és belekóstoljanak a művészeti képzés világába. Az Akadémia programjai számos izgalmas tevékenységet tartalmaznak, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak az új hallgatók közösségépítésére és a kreatív inspirációra.

Az SZFE e-mailben tájékoztatja új hallgatóit a Nyári Akadémiával kapcsolatos információkról és a regisztrációról.

Egyéb hírek

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti olasz bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina harmadéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Több betöltése Több betöltése