Jelentős hallgatói létszámbővülés az SZFE-n

2023 július 28., péntek 14:22.
Share

A Színház- és Filmművészeti Egyetemre az idei évben is hatalmas volt a túljelentkezés.  A hosszú és kihívásokkal teli felvételi eljárás számos tehetséges diák jelentkezését vonzotta, akik közül 144-en nyertek felvételt az SZFE-re.

Az SZFE kiemelkedő szerepet tölt be a művészeti felsőoktatásban, melyet évről-évre megerősítenek a magas jelentkezési létszámok. A tavalyi 1675 jelentkezőből 107 hallgatót vett fel az SZFE, míg idén 2023-ban 1919 jelentkezésből a legtehetségesebb 144 hallgató kezdheti meg tanulmányait az intézményben. A legnépszerűbb szak továbbra is a színművész szak, melyre idén az 513 jelentkezőből 32 hallgató került be a képzésre.

Az SZFE büszkén gratulál a sikeres felvételihez minden leendő hallgatójának. Az Egyetem arra törekszik, hogy a tehetséges hallgatóinak a lehető legmagasabb színvonalú oktatást biztosítsa professzionális munkakörnyezetben, annak érdekében, hogy fejlődjenek, alkossanak és kibontakozhassanak a művészetek világában.

 

SZFE Nyári Akadémia 2023

Az SZFE Nyári Akadémiát szervez elsőéves hallgatóinak Debrecenben. A program célja, hogy az új növendékek megismerkedjenek az egyetemmel, az oktatókkal, a leendő osztálytársakkal és belekóstoljanak a művészeti képzés világába. Az Akadémia programjai számos izgalmas tevékenységet tartalmaznak, amelyek kiváló lehetőséget kínálnak az új hallgatók közösségépítésére és a kreatív inspirációra.

Az SZFE e-mailben tájékoztatja új hallgatóit a Nyári Akadémiával kapcsolatos információkról és a regisztrációról.

Egyéb hírek

Szín-Tár Fesztivál 2024

Idén is fantasztikus előadásokat láthatunk a színművészeti egyetemek találkozóján 2024. március 18-23. között Kecskeméten. Az előadásokon túl szakmai beszélgetések, workshopok teszik különlegessé az eseményt.

Különleges látogatás a Nemzetiben

Mintegy nyolcvan gimnazistát és kísérőtanáraikat köszöntötte a Nemzeti Színházban Prof. Dr. Sepsi Enikő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora pénteken. A diákok az egyetem szervezésében kulisszajáráson vehettek részt, mielőtt az Egri csillagok c. előadást nézték meg a színházban.

Együttműködési megállapodás a Károli Gáspár Református Egyetemmel

A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Károli Gáspár Református Egyetemmel. A művészeti-oktatási területre vonatkozó kétoldalú megállapodást Sepsi Enikő rektor és Trócsányi László rektor írták alá.

Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre

Az egyik legrangosabb hazai operatőr találkozó megmérettetésére diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm és természetfilm kategóriákban nevezhetnek tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Meghívó Mayer Bernadette DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Mayer Bernadette DLA disszertációjának nyilvános védésére.

Barangoló drámaírói felhívás

A Déryné Barangoló Drámaírói felhívásának beadási határideje 10 nap múlva lejár.

Ternovszky Béla volt az SZFE filmklubjának vendége

A Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Nemzeti Filmintézet filmklubja különleges vetítést tartott az Uránia Filmszínházban. Ternovszky Béla 1986-os kultikus animációs filmjét, a Macskafogót mutatták be. A következő filmkub február 22-én lesz, amikor is a Kojot négy lelke (2023) című filmet nézhetik meg az érdeklődők.

Hozzám tartozik – utazás misztikus helyeken Balázs Gézával

Nemrégiben Indiában barangolhattunk Balázs Gézával, ezúttal pedig egy másik rejtélyes és izgalmas helyszínre kalauzol el bennünket: a Húsvét-szigetre. A holland tengerész, Jakob Roggeveen vezetésével érkező európaiak találkozása a helyi Rapa Nui néppel 1722-ben nem csupán tragédiát hozott, hanem beavat minket egy egészen különleges kultúrába és történelembe. Most Balázs Géza professzor vezetésével mélyebben bepillantunk a Húsvét-sziget misztikus világába, feltárva a sziget rejtélyeit, valamint a moai szobrok történetét.

Több betöltése Több betöltése