KÖVESSE ÉLŐBEN EUGENIO BARBA ÁLTAL VEZETETT 17. ISTA MŰHELY MUNKÁIT

2023 április 26., szerda 15:11.
Share

Az ISTA műhelynek Pécsvárad és Budapest ad otthont 2023. május 7. és 21. között.

Élő közvetítésen keresztül követhetik Eugenio Barba munkáját, valamint az ISTA/NG mesterek munkabemutatóit:

Annada Prasanna Pattanaik, India; Keiin Yoshimura, Japán; Parvathy Baul, India; I Wayan Bawa, Bali; Julia Varley, Odin Teatret, Dánia; Alício Amaral és Juliana Pardo, Mundu Rodá, Brazília; Caterina Scotti és Alessandro Rigoletti, Teatro tascabile di Bergamo, Olaszország; Yalan Lin, Tajvan; Ana Woolf, CATA, Argentína; Berecz István, Magyarország.

regisztrációhoz kérjük, iratkozzon fel a Fondazione Barba Varley levelezőlistájára: www.fondazionebarbavarley.org, majd a francesca@fondazionebarbavarley.org e-mail címen keresztül vegye fel a kapcsolatot Francesca Romana Riettivel, hogy megkapja a csatlakozáshoz szükséges linket.

Eugenio Barba 1936-ban született Olaszországban, és Gallipoliban nőtt fel. 1954-ben Norvégiába emigrált, ahol hegesztőként és tengerészként dolgozott. Közben francia és norvég irodalomból és vallástörténetből szerzett diplomat az Oslói Egyetemen. 1961-ben Lengyerországban rendezést tanult a Varsói Állami Színiiskolában, majd egy év elteltével Jerzy Grotowski-hoz csatlakozott, aki akkoriban a Tizenhárom soros Színház igazgatója volt Opole-ben. Barba három évett töltött Grotowski melett. 1963-ban Indiába utazott, hogy a Kathakali-t, egy, a nyugati világ számára addig még ismeretlen színházi formát, kitanulja. 1964-ben hozta létre az Odin Színházat, ahol az elmúlt ötven évben 76 produkciót rendezett, a kultúrák sokszínűségét hirdető Theatrum Mundi Társulattal kiegészülve. 1974 óta Eugenio Barba és az Odin Színház kifejlesztettek egy olyan egyedi módszert, amely képes különböző társadalmi rétegek és kultúrák, közösségek és intézmények között hidat teremteni egyetlen színházi előadáson keresztül. Eugenio Barbát egyre szorosabb szálak fűzik a budapesti Nemzeti Színházhoz, a MITEM-en 2015-ben zajos sikert aratott The Chronic Life című előadása után 2016 őszén a legújabb darabját The Tree címmel Budapesten mutatta be.

Részletek ezen a linken találhatók.