Időpontváltozás - Madách Projekt 2023 - Szimpózium

2023 június 10., szombat 14:08.
Share

Technikai okokból kifolyólag Madách Szimpózium új kezdési időpontja június 12., hétfő 10:00. A változásért szíves elnézését kérjük. Várjuk szeretettel Önöket az Eiffel Műhelyházban! Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából egyedülálló nemzetközi színházi produkció valósul meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem szervezésében. A Vidnyánszky Attila által életre hívott Madách Projekt 2023 a Színházi Olimpia egyik kiemelt programja, amely során tizenegy ország színművészeti egyetemeiről érkeznek hallgatók Budapestre, hogy saját anyanyelvükön, saját feldolgozásukban bemutassák Madách Imre Az ember tragédiája című drámájának valamely színét.

A Madách Projekt 2023 tágabb dimenzióba helyezi magyar kulturális örökségünk értékeinek megismertetését, hiszen ezúttal Az ember tragédiája interpretációját és színpadi megvalósulását több ország színművészet szakos hallgatójának előadásában láthatják a helyi?hallgatók.

A Szimpóziumra a június 12-én 10:00-kor kerül sor az Eiffel Műhelyházban, mely alkalommal valamennyi résztvevő ország külön-külön bemutatja a rá vonatkozó színt, melyeket közönségtalálkozók, a látottakhoz kapcsolódó kötetlen beszélgetések egészítenek ki. Az esemény lehetőséget ad a meghívott országok diákjaival való találkozásra, tapasztalatcserére, a nemzetközi párbeszéd elindítására.

 

A dráma tizenöt színe közül négy ? a második (A paradicsom), a harmadik, a tizenkettedik (Falanszter)  és a tizenötödik szín (Pálmafás vidék) ? Magyarországon marad, ezeket a Színház- és Filmművészeti Egyetem, illetve a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem (MATE) kaposvári színművész hallgatói adják elő. A Menny színt a lengyel Warszawska Szkola Filmowa, Egyiptomot az egyiptomi Academy of Arts, Athént a görög Drama School of the Athens Conservatoire, Rómát az olaszországi Centro Teatro Attivo, Konstantinápolyt a törökországi Istanbul Aydin University, Drama and Acting, a két Prága, valamint a Kietlen havas táj színt a romániai ?I.L. Caragiale? Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem, Párizst a franciaországi EICAR The International Film and Television School, Londont a brit The Liverpool Institute for Performing Arts,  Űr színét pedig a kanadai York University és a georgiai Shota Rustaveli Theatre and Film State University of Georgia.

 

Az esemény regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi linken lehet: