MÁSFÉL PERCES VIDEÓKKAL LEHET NEVEZNI A CINEMIRA FILMES VERSENYRE

2023 április 26., szerda 14:14.
Share

Videoklip, LEGO és MobilBalaton kategóriában május 26-ig várják az alkotásokat a megméretésre.

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal együttműködve hirdet videós versenyt húsz év alatti fiataloknak ? áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A videóklipek készítéséhez felhasználható zenei anyagokat a kiírás honlapján található linkről lehet letölteni, a MobilBalaton ? Szabadság, Balaton kategóriában pedig műfaji megkötés nélküli videókat várnak arról, hogy mit jelent az alkotónak a szabadság és a balatoni életérzés. A film lehet animáció, élőszereplős kisfilm vagy akár videóklip is.

Nevezni egyénileg és csapatban is lehet, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat.

A videoklip és LEGO nevezéseket Puskás Peti zenész, Hollósi Jázmin online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger bírálja majd el. A balatonos kisfilmekből mások mellett Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg választja majd ki a legjobbakat.
Az előzsűri által legjobbnak ítélt filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől.

A Balaton témában készült videókat június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémbe, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A három legjobb film készítői többek közt egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.

Bővebb információ a cinemira.hu oldalon olvasható.