Elhunyt Hubai Gergely film- és zenetörténész

2023 július 25., kedd 07:38.
Share

Tragikusan fiatalon, 39 évesen elhunyt Hubai Gergely film- és zenetörténész.

Hubai Gergely az ELTE amerikanisztika-történelem szakán tanári képesítéssel szerezte meg diplomáját 2008-ban, majd a film és zenetörténet, különösen pedig a filmzenék történetének kiváló kutatója lett, az SZFE Doktori Iskolájában 2022-ben szerzett PhD-fokozatot. A hatalmas tudású fiatal szakember óriási energiával dolgozott, rendszeresen publikált magyar és angol nyelvű kiadványokban, több felsőoktatási intézményben tanított, előadásokat tartott, zenei kiadványok megjelentetésével foglalkozott. Érdeklődésének középpontjában a hollywoodi filmipar és a zene kapcsolata állt, intenzíven kutatta a James Bond filmek zenéjét, de kiemelten foglalkozott a magyar származású, külföldön dolgozó filmzeneszerzők életével is. 2022-ben jelent meg Zene: Miklós Rózsa című hiánypótló kötete Rózsa Miklós filmzenéiről, de ő fordította Rózsa Miklós Kettős élet című önéletrajzi írását is.

Nyugodjék békében!

Egyéb hírek

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

Több betöltése Több betöltése