Nagy sikerrel zárult a felvételi időszak második nyílt napja

B. Török Fruzsina
2022 december 5., hétfő 15:45.
Share

December 3-án tartotta egyetemünk az idei felvételi periódus második nyílt napját, melynek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet adott otthont. Az ország számos középiskolájából közel 100 diák vett részt a szakmai programokon. A nyílt napon az érdeklődők megismerkedhettek a filmhang és a filmvágás  varázslatos világával, filmszínész tréningen vehettek részt, bepillantást nyerhettek a filmírás rejtelmeibe és interaktív órák keretében kipróbálhatták magukat a kamera mindkét oldalán.

Sára Balázs, Balázs Béla-díjas magyar filmoperatőr az operatőr szakmáról és az utómunka rejtelmeiről mesélt az érdeklődő diákoknak, Quintus Konrád színművész pedig, az elsőéves prózai színművész társosztályvezetője, filmszínész mesterségről tartott interaktív tréninget.

A televíziós műsorkészítő szak iránt érdeklődő diákok, pedig Zilahy Tamás osztályának interaktív óráján vehettek részt, mely során belekóstoltak a televíziós rendezés kihívásaiba.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem képzései iránt érdeklődők legközelebb a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon találkozhatnak egyetemünkkel.

A felvételiről további fontos információt a felvételi aloldalon találtok: https://felveteli.szfe.hu/