Pályázati felhívás a Törőcsik Mari-ösztöndíjra

2023 augusztus 21., hétfő 23:51.
Share

Kedves Hallgatók!

A Kulturális és Innovációs Minisztérium meghirdette a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas magyar színművész nevét viselő Törőcsik Mari-ösztöndíjat a 2023/2024. tanévre.

A pályázat célja: színművész szakon tanulmányokat folytató hallgatók szakmai munkájának, művészeti tevékenységének ösztönzése.

Az ösztöndíjas jogviszony időtartama: 10 hónap (2023. szeptember 1. – 2024. június 30.).

Az ösztöndíj tartalma és mértéke: havi nettó 100.000 Ft összegű ösztöndíj folyósítása a 2023/2024. tanévben.

Pályázási feltételek:
1. a pályázat benyújtásának időpontjában legfeljebb 30. életévét töltötte be,

2. a pályázat benyújtásának időpontjában a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakjának – a képzés harmadik vagy bármely azt követő félévére bejelentkezett – hallgatója,
3. más forrásból azonos célra ösztöndíjban nem részesül,
4. a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul és határidőn belül csatolta és
5. a pályázati kiírásban meghatározott valamennyi feltételnek megfelel.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:
1. pályázati adatlap

2. a pályázó önéletrajza a pályázó aláírásával ellátva (eredeti példány), melynek része a pályázó (maximum 3 gépelt oldal) tevékenységének, szakmai eredményeinek és terveinek bemutatása,
3. nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a pályázó más forrásból nem részesül ösztöndíjban (az adatlapon szerepel),
4. a pályázó oktatójának ajánlása az oktató aláírásával ellátva (eredeti példány).

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. szeptember 18. (hétfő).

Ösztöndíjban a 2023/2024-es tanévben összesen két pályázó részesülhet.

 

Pályázati felhívás
Pályázati adatlap

Egyéb hírek

Húsvéti üdvözlet

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Színházi Világnap - Jon Fosse üzenete: A művészet béke

A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) üzenete a Színházi Világnap alkalmából 2024. március 27-én. Az üzenet szerzője: Jon Fosse norvég író, drámaíró, a tavalyi év irodalmi Nobel-díjasa.

Legjobb csapat díját kapta az SZFE a 15. Szín-Tár Fesztiválon

Hétvégén véget ért a 15. jubileumi Szín-Tár Fesztivál, amelynek eredményéről nemrégiben döntött a négytagú zsűri. A legjobb csapatnak járó MMA-díjat az SZFE fizikai színházi rendező és koreográfus osztálya kapta. Az idei díj sorozatban a harmadik elismerés, amit az SZFE a fesztiválon kapott.

Sütő András új filmszerepben

Befejeződött a Reménytelenül című magyar film forgatása, amely József Attila pszichoanalízisének folyamatát dolgozza fel. A költő szerepében Sütő Andrást láthatjuk majd, aki 2023-ban szerzett drámainstruktor diplomát az SZFE-n. József Attiláról és a forgatás élményeiről beszélgettünk vele.

Elkezdődött a 15. Szín-Tár Fesztivál

Különleges programokkal készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a jubileumi Szín-Tár Fesztiválra a jubileumi Színművészeti Egyetemek Találkozója alkalmából.

 

 

Rektori interjú a Kossuth Rádióban

A Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Prof. Dr. habil. Sepsi Enikő a Kossuth Rádióban beszélt az egyetem képzéseiről, az új szakokról, a Színházak Éjszakájáról és a ma elindult Szín-Tár Fesztiválról.

Rangos elismerést vett át Berzsenyi Krisztina

Berzsenyi Krisztina díszlet- és jelmeztervező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének oktatója a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült. Szívből gratulálunk oktatónknak!

Új dimenziók a filmes képzésben

A Színház- és Filmművészeti Egyetem március 14-én tartotta az RRF-2.1.2-21-2022-00024 azonosító számú, “Digitális és gyakorlati oktatási infrastruktúra fejlesztése a Színház- és Filmművészeti Egyetemen” című projektjének záró sajtótájékoztatóját. Az egyetem történetének legnagyobb volumenű fejlesztése új dimenziókat nyit a filmes képzésben, megteremtve egy olyan egyedülálló, világszínvonalú oktatási infrastruktúrát, amely egész Európában egyedülálló  a felsőoktatási intézmények között.

Több betöltése Több betöltése