Pályázati felhívás a Törőcsik Mari-ösztöndíjra

2023 augusztus 21., hétfő 23:51.
Share

Kedves Hallgatók!

A Kulturális és Innovációs Minisztérium meghirdette a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas magyar színművész nevét viselő Törőcsik Mari-ösztöndíjat a 2023/2024. tanévre.

A pályázat célja: színművész szakon tanulmányokat folytató hallgatók szakmai munkájának, művészeti tevékenységének ösztönzése.

Az ösztöndíjas jogviszony időtartama: 10 hónap (2023. szeptember 1. – 2024. június 30.).

Az ösztöndíj tartalma és mértéke: havi nettó 100.000 Ft összegű ösztöndíj folyósítása a 2023/2024. tanévben.

Pályázási feltételek:
1. a pályázat benyújtásának időpontjában legfeljebb 30. életévét töltötte be,

2. a pályázat benyújtásának időpontjában a Színház- és Filmművészeti Egyetem színművész szakjának – a képzés harmadik vagy bármely azt követő félévére bejelentkezett – hallgatója,
3. más forrásból azonos célra ösztöndíjban nem részesül,
4. a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat hiánytalanul és határidőn belül csatolta és
5. a pályázati kiírásban meghatározott valamennyi feltételnek megfelel.

A pályázat tartalmi és formai követelményei:
1. pályázati adatlap

2. a pályázó önéletrajza a pályázó aláírásával ellátva (eredeti példány), melynek része a pályázó (maximum 3 gépelt oldal) tevékenységének, szakmai eredményeinek és terveinek bemutatása,
3. nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a pályázó más forrásból nem részesül ösztöndíjban (az adatlapon szerepel),
4. a pályázó oktatójának ajánlása az oktató aláírásával ellátva (eredeti példány).

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. szeptember 18. (hétfő).

Ösztöndíjban a 2023/2024-es tanévben összesen két pályázó részesülhet.

 

Pályázati felhívás
Pályázati adatlap

Egyéb hírek

Szín-Tár Fesztivál 2024

Idén is fantasztikus előadásokat láthatunk a színművészeti egyetemek találkozóján 2024. március 18-23. között Kecskeméten. Az előadásokon túl szakmai beszélgetések, workshopok teszik különlegessé az eseményt.

Különleges látogatás a Nemzetiben

Mintegy nyolcvan gimnazistát és kísérőtanáraikat köszöntötte a Nemzeti Színházban Prof. Dr. Sepsi Enikő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora pénteken. A diákok az egyetem szervezésében kulisszajáráson vehettek részt, mielőtt az Egri csillagok c. előadást nézték meg a színházban.

Együttműködési megállapodás a Károli Gáspár Református Egyetemmel

A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Károli Gáspár Református Egyetemmel. A művészeti-oktatási területre vonatkozó kétoldalú megállapodást Sepsi Enikő rektor és Trócsányi László rektor írták alá.

Elindult a jelentkezés a 7. Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre

Az egyik legrangosabb hazai operatőr találkozó megmérettetésére diákfilm, dokumentumfilm, kisjátékfilm, tévéfilm, játékfilm és természetfilm kategóriákban nevezhetnek tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Meghívó Mayer Bernadette DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Mayer Bernadette DLA disszertációjának nyilvános védésére.

Barangoló drámaírói felhívás

A Déryné Barangoló Drámaírói felhívásának beadási határideje 10 nap múlva lejár.

Ternovszky Béla volt az SZFE filmklubjának vendége

A Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Nemzeti Filmintézet filmklubja különleges vetítést tartott az Uránia Filmszínházban. Ternovszky Béla 1986-os kultikus animációs filmjét, a Macskafogót mutatták be. A következő filmkub február 22-én lesz, amikor is a Kojot négy lelke (2023) című filmet nézhetik meg az érdeklődők.

Hozzám tartozik – utazás misztikus helyeken Balázs Gézával

Nemrégiben Indiában barangolhattunk Balázs Gézával, ezúttal pedig egy másik rejtélyes és izgalmas helyszínre kalauzol el bennünket: a Húsvét-szigetre. A holland tengerész, Jakob Roggeveen vezetésével érkező európaiak találkozása a helyi Rapa Nui néppel 1722-ben nem csupán tragédiát hozott, hanem beavat minket egy egészen különleges kultúrába és történelembe. Most Balázs Géza professzor vezetésével mélyebben bepillantunk a Húsvét-sziget misztikus világába, feltárva a sziget rejtélyeit, valamint a moai szobrok történetét.

Több betöltése Több betöltése