POC projekt, szakmai vezető: Bagány Márton

2023 augusztus 21., hétfő 02:02.
POC
Share

Szakkollégiumi képzés létrehozása színház- és filmművészeti elemekre épülő összművészeti kompetenciák kialakítására, valamint a gyakorlatban alkalmazható oktatási módszertan és produkciós technológia kifejlesztése

Az SZFE INNOLAB létrehozása, a szakkollégiumi képzés eredménytermékeinek piacosítása.

Az interdiszciplináris innovatív, a piac felé nyitó szakkollégiumi képzés mintaadó lehet az egyetem bevételszerzési lehetőségeinek növelése szempontjából több aspektusból is. Elsősorban azáltal, hogy olyan képzési programot kínál, amely a piaci igényekre és elvárásokra fókuszál, és az alkotásokat a piac megrendelésére készíti. Ez lehetőséget teremt arra, hogy az egyetem olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyekre valódi kereslet van a piacon.

A pilot programként működő szakkollégiumi képzés eredményei és tapasztalatai alapján az egyetem olyan üzleti modellt és bevételszerzési stratégiát alakíthat ki, amelyet más hasonló képzési programokban is alkalmazhat. Az eredmények és bevételek az egyetem számára fontos referenciaértéket jelenthetnek a potenciális partnerek és megrendelők számára, amelyek alapján további együttműködéseket és megrendeléseket köthetnek az intézménnyel.

A mintaadó jelleg nemcsak az eredményekben és a bevételszerzési lehetőségekben mutatkozik meg, hanem a szakkollégiumi képzés általános működésében és megközelítésében is. Az egyetemnek kiemelkedő szakmai és művészeti színvonalat kell biztosítania a programban résztvevő hallgatók és oktatók számára, valamint a projektek megvalósításában is szigorú kontrollt kell fenntartania. Az ilyen magas színvonal és hatékonyság inspiráló lehet más képzési programok számára, és hozzájárulhat az egyetem hírnevének növekedéséhez a művészeti és kreatív iparágakban.

A pilot programon keresztül az egyetem megmutathatja, hogy képes a művészeti képzésben új és innovatív módon gondolkodni, a piaci igényekre reagálni, és a hallgatók számára olyan kompetenciákat és készségeket biztosítani, amelyek keresettek a munkaerőpiacon. Az egyetem sikeres pilot programja inspiráló lehet más intézmények és szervezetek számára, akik hasonló bevételszerzési lehetőségeket keresnek a művészeti területeken.

Összességében a szakkollégiumi képzés pilot programként mintaadó lehet az egyetem bevételszerzési lehetőségeinek növelése szempontjából, mivel új és innovatív módon kapcsolja össze a művészeti képzést a piaci igényekkel, eredményeket és tapasztalatokat nyújt, amelyek alapján az egyetem egy hatékonyabb üzleti modellt és bevételszerzési stratégiát alakíthat ki.

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése