POC projekt, szakmai vezető: Bagány Márton

2023 augusztus 21., hétfő 02:02.
POC
Share

Szakkollégiumi képzés létrehozása színház- és filmművészeti elemekre épülő összművészeti kompetenciák kialakítására, valamint a gyakorlatban alkalmazható oktatási módszertan és produkciós technológia kifejlesztése

Az SZFE INNOLAB létrehozása, a szakkollégiumi képzés eredménytermékeinek piacosítása.

Az interdiszciplináris innovatív, a piac felé nyitó szakkollégiumi képzés mintaadó lehet az egyetem bevételszerzési lehetőségeinek növelése szempontjából több aspektusból is. Elsősorban azáltal, hogy olyan képzési programot kínál, amely a piaci igényekre és elvárásokra fókuszál, és az alkotásokat a piac megrendelésére készíti. Ez lehetőséget teremt arra, hogy az egyetem olyan termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyekre valódi kereslet van a piacon.

A pilot programként működő szakkollégiumi képzés eredményei és tapasztalatai alapján az egyetem olyan üzleti modellt és bevételszerzési stratégiát alakíthat ki, amelyet más hasonló képzési programokban is alkalmazhat. Az eredmények és bevételek az egyetem számára fontos referenciaértéket jelenthetnek a potenciális partnerek és megrendelők számára, amelyek alapján további együttműködéseket és megrendeléseket köthetnek az intézménnyel.

A mintaadó jelleg nemcsak az eredményekben és a bevételszerzési lehetőségekben mutatkozik meg, hanem a szakkollégiumi képzés általános működésében és megközelítésében is. Az egyetemnek kiemelkedő szakmai és művészeti színvonalat kell biztosítania a programban résztvevő hallgatók és oktatók számára, valamint a projektek megvalósításában is szigorú kontrollt kell fenntartania. Az ilyen magas színvonal és hatékonyság inspiráló lehet más képzési programok számára, és hozzájárulhat az egyetem hírnevének növekedéséhez a művészeti és kreatív iparágakban.

A pilot programon keresztül az egyetem megmutathatja, hogy képes a művészeti képzésben új és innovatív módon gondolkodni, a piaci igényekre reagálni, és a hallgatók számára olyan kompetenciákat és készségeket biztosítani, amelyek keresettek a munkaerőpiacon. Az egyetem sikeres pilot programja inspiráló lehet más intézmények és szervezetek számára, akik hasonló bevételszerzési lehetőségeket keresnek a művészeti területeken.

Összességében a szakkollégiumi képzés pilot programként mintaadó lehet az egyetem bevételszerzési lehetőségeinek növelése szempontjából, mivel új és innovatív módon kapcsolja össze a művészeti képzést a piaci igényekkel, eredményeket és tapasztalatokat nyújt, amelyek alapján az egyetem egy hatékonyabb üzleti modellt és bevételszerzési stratégiát alakíthat ki.

Egyéb hírek

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Interjú Berzsenyi Krisztinával

Berzsenyi Krisztina díszlet- és jelmeztervező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének oktatója a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült. A díjról és pályafutásáról kérdeztük az alkotót.

Kreatív képzések és mesterkurzusok az SZFE virtuális stúdiójában

Az SZFE virtuális stúdiója megreformálja a filmművészet oktatását: világszerte elismert mesterek vezetésével és a 3D-s LED-falban rejlő lehetőségek felfedezésével új korszak nyílik meg az SZFE hallgatói számára.

Több betöltése Több betöltése