Sikerrel zárult az SZFE Alkotóműhelyek Hete – egyedi és inspiráló eseménysorozat

B. Török Fruzsina
február 5., hétfő 13:45
Share

Az SZFE tavaszi szemeszterét megnyitó Alkotóműhelyek Hete sikerrel zárult, egyedülálló eseménysorozatot kínálva a hallgatóknak. A programsorozat a művészeti képzések széles skáláját mutatta be gazdag és változatos tartalmakkal. Az elismert előadók és mesterkurzusok révén a rendezvény nem csupán inspirációt adott, hanem mélyebb betekintést is nyújtott a művészi folyamatokba.

Az SZFE Alkotóműhelyek Hetét idén rendezték meg először a tavaszi szemeszter előtt, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy belekóstoljanak az egyetem más szakjainak művészeti képzéseibe is. A rendezvénysorozat rendkívüli lehetőséget teremtett a hallgatók számára, hogy gazdag és változatos programokon keresztül kibővítsék művészeti horizontjukat, inspirációt merítsenek a tanév második felére. Az eseménysorozat kiemelkedő előadója Ilja Bocsarnikovsz volt, aki különleges mesterkurzusokkal gazdagította a színész-, dramaturg és rendező szakos hallgatók tudását. Zsótér Sándor négy estén keresztül kalauzolta el a résztvevőket Brecht világába, míg Hegedűs D. Géza olyan programot kínált, amely a saját film elkészítésének folyamatába engedett bepillantást. Az eseménysorozatban számos más mesterkurzuson is részt vehettek a hallgatók, melyek témája a retorikától kezdve, a kortárs magyar drámán át, egészen a bábművészet történetéig terjedt. A különféle szakmai területek bemutatásával az Alkotóműhelyek Hete gazdag és sokszínű palettát kínált.

A rendezvény nem csupán művészeti képzések bemutatására szolgált, hanem egyúttal lehetőséget is teremtett a hallgatóknak a Karrieriroda által kínált lehetőségek megismerésére. Wild Mónika bemutatkozása betekintést nyújtott az SZFE hallgatóinak a karrierépítés folyamatába, így a résztvevők nemcsak alkotói készségeiket fejleszthették, hanem a jövőjük tervezésére is ösztönzést kaptak. Az Alkotóműhelyek hetének keretein belül bemutatkozott a Szakkollégium is. A rendezvényen Prof. Dr. Sepsi Enikő rektor köszöntötte az érdeklődőket, majd átadta a szót Kis Domonkos Márknak, a Szakkollégium igazgatójának, aki részletesen ismertette a Szakkollégium által kínált programokat és lehetőségeket.

További információk a Szakkollégiumról ITT érhetőek el.

Egyéb hírek

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai: Selmeczi György és Gulyás Buda

Az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon két kiemelkedő alkotó, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr részesül életműdíjban, elismerve az SZFE oktatóinak és a magyar filmkultúra meghatározó alakjainak hosszú évtizedeken át tartó munkáját. 

Szép Ernő vizsgaelőadás az SZFE-n

Pányik Tamás harmadéves prózai színházrendező hallgató Szép Ernő Májusát rendezte meg a Nemzeti Színházban.

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Több betöltése Több betöltése