SZERETETALAPÚ KOMMUNIKÁCIÓ

2023 október 24., kedd 21:59.
Share

Azért tartom fontosnak az egységes stílusú és irányú vezetést, mert az intézmény léptékváltás előtt áll, szeretnénk előrébb lépni a nemzetköziesítés terén – mondta a Demokratának Sepsi Enikő, a Színház- és Filmművészeti Egyetem szeptemberben kinevezett új rektora.

Mi motiválta, hogy megpályázza a rektori tisztséget?

Az alapítvány elnökétől és a kuratóriumi tagoktól kapott felkérések és az egyetemalakítás kihívása egyaránt motivált. Az egyetemet a modellváltás első két évében sok vita és ellenségeskedés tépázta meg. Nem tisztem ezzel kapcsolatban véleményt mondani, viszont feladatom megbirkózni ezzel az örökséggel, hogy az intézmény hallgatói, oktatói együtt tudjanak dolgozni. Ez egy munkahely, ahol meg kell teremteni az együttműködés kereteit, ami a minőségi oktatás feltétele. Ehhez elengedhetetlen a párbeszéd és a jó hangulat. Felkeresem az intézeteket, oktatókkal, hallgatókkal találkozom. Az a tapasztalatom, hogy a közös munka meghozza az összetartozás-élményt.

A békétlenség még mindig rányomja a bélyegét az egyetemre?

Az egyetem életére már nem, hacsak nem a régi és új évfolyamok elszakítottságára gondolunk, inkább az intézmény körüli közbeszédre. Elszánt vagyok, hogy szeretetalapú kommunikációt folytassak az intézményen belül és kívül egyaránt.

A teljes interjú itt olvasható el.

Lass Gábor interjúja

Egyéb hírek

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai: Selmeczi György és Gulyás Buda

Az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon két kiemelkedő alkotó, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr részesül életműdíjban, elismerve az SZFE oktatóinak és a magyar filmkultúra meghatározó alakjainak hosszú évtizedeken át tartó munkáját. 

Szép Ernő vizsgaelőadás az SZFE-n

Pányik Tamás harmadéves prózai színházrendező hallgató Szép Ernő Májusát rendezte meg a Nemzeti Színházban.

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Több betöltése Több betöltése