SZFE-s hallgatók az EFOTT nagyszínpadán

Hegedüs Kata
2023 július 12., szerda 15:04.
Share

Az EFOTT Legends összművészeti együttműködés keretében az SZFE másodéves zenés színművész osztályának hallgatói lépnek fel Nagy Feróval, Zalatnay Cinivel, Karácsony Jánossal és a Neoton Família Sztárjaival az EFOTT fesztivál nagyszínpadán. 

 

EFOTT Legends – július 14. péntek 18:00 óra Soproni Nagyszínpad

Saját, kétórás összművészeti showműsort hozott létre az EFOTT a fesztivál pénteki napjára: az EFOTT Legends produkcióban legendás művészek és fiatal, népszerű énekesek együtt, egy színpadon hozzák össze a múltat, a jelent és a jövőt. A műsor célja, hogy a 80-as és 90-es évek színes, szerelmes kavalkádját egy nosztalgikus környezetben újra éljék a fesztiválozók.

A Soproni Nagyszínpadon július 14-én 18:00 órakor lép fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt zenés színművész osztálya. A rendhagyó, összművészeti előadásban hallgatóink egy 80-as, 90-es éveket megidéző produkciót állítanak színpadra, amelynek olyan felejthetetlen magyar slágerek adnak keretet, mint az Elfelejtett szó, a Holnap hajnalig, a 220 felett, a 8 óra munka, a Gyere, kislány, gyere, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Zene nélkül mit érek én vagy A dal a miénk. Az izgalmas zenés előadásban többek között Nagy Feró, Zalatnay Cini, Karácsony János, a Neoton Família Sztárjai, Schoblocher Barbara, Lábas Viki, Kéri András (Columbo), Király Viktor és a BSW is színpadra lép.

Az EFOTT fesztivál és az SZFE együttműködésében a háttérprodukciót Fejes Szabolcs másodéves prózai színházrendező szakos hallgatónk állítja a nagyszínpadra. A műsor vizuális elemeit Kotsis Gergely másodéves dokumentumfilm-rendező szakos késztette, a jelmezeket és a díszletet pedig Huszár Eszter látványtervező álmodta meg.

16x9

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése