SZFE-s hallgatók az EFOTT nagyszínpadán

Hegedüs Kata
2023 július 12., szerda 15:04.
Share

Az EFOTT Legends összművészeti együttműködés keretében az SZFE másodéves zenés színművész osztályának hallgatói lépnek fel Nagy Feróval, Zalatnay Cinivel, Karácsony Jánossal és a Neoton Família Sztárjaival az EFOTT fesztivál nagyszínpadán. 

 

EFOTT Legends – július 14. péntek 18:00 óra Soproni Nagyszínpad

Saját, kétórás összművészeti showműsort hozott létre az EFOTT a fesztivál pénteki napjára: az EFOTT Legends produkcióban legendás művészek és fiatal, népszerű énekesek együtt, egy színpadon hozzák össze a múltat, a jelent és a jövőt. A műsor célja, hogy a 80-as és 90-es évek színes, szerelmes kavalkádját egy nosztalgikus környezetben újra éljék a fesztiválozók.

A Soproni Nagyszínpadon július 14-én 18:00 órakor lép fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt zenés színművész osztálya. A rendhagyó, összművészeti előadásban hallgatóink egy 80-as, 90-es éveket megidéző produkciót állítanak színpadra, amelynek olyan felejthetetlen magyar slágerek adnak keretet, mint az Elfelejtett szó, a Holnap hajnalig, a 220 felett, a 8 óra munka, a Gyere, kislány, gyere, a Tölcsért csinálok a kezemből, a Zene nélkül mit érek én vagy A dal a miénk. Az izgalmas zenés előadásban többek között Nagy Feró, Zalatnay Cini, Karácsony János, a Neoton Família Sztárjai, Schoblocher Barbara, Lábas Viki, Kéri András (Columbo), Király Viktor és a BSW is színpadra lép.

Az EFOTT fesztivál és az SZFE együttműködésében a háttérprodukciót Fejes Szabolcs másodéves prózai színházrendező szakos hallgatónk állítja a nagyszínpadra. A műsor vizuális elemeit Kotsis Gergely másodéves dokumentumfilm-rendező szakos késztette, a jelmezeket és a díszletet pedig Huszár Eszter látványtervező álmodta meg.

16x9

Egyéb hírek

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Interjú Berzsenyi Krisztinával

Berzsenyi Krisztina díszlet- és jelmeztervező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének oktatója a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült. A díjról és pályafutásáról kérdeztük az alkotót.

Kreatív képzések és mesterkurzusok az SZFE virtuális stúdiójában

Az SZFE virtuális stúdiója megreformálja a filmművészet oktatását: világszerte elismert mesterek vezetésével és a 3D-s LED-falban rejlő lehetőségek felfedezésével új korszak nyílik meg az SZFE hallgatói számára.

Több betöltése Több betöltése