SZFE-S HALLGATÓK BEMUTATÓJA A KARINTHY SZÍNHÁZBAN

2023 április 26., szerda 14:36.
Share

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nem vizsgaprodukciók keretében létrejövő önálló színpadi vagy filmes produkciók pályázatának egyik nyertese Boda Ábel másodéves televíziós műsorkészítő hallgató volt. A Gyémántbánya eladó című pályaművének bemutatóját a Karinthy Színház fogadta be. Közreműködtek az SZFE hallgatói.

Pályázat célja: Az egyetemi polgárság alkotóművészi kibontakozásának támogatása. A képzés keretein túlmutató ? nem vizsgaelőadásként készülő ? új művészeti produkciók, együttműködések létrejöttének támogatása.

Gyémántbánya eladó:

Izabella, a Bazendorff család elkényeztetett lánya, vidéki kúriájukban a nagypolgárok unalmas életét éli. Egyetlen dolog árnyékolja csak be mindennapjait: kérője, Alfréd folyamatos udvarlása, amit egyre kevésbé tud elviselni. Egy kellemes májusi délutánon betoppan ? Alfréd újabb ajándékával ? Simon. A lány meggyőzi látogatóját, játsszák el, hogy friss házasok, így talán végre véget vethet az utált kérő udvarlásának. Simon ? Izabella iránt érzett vonzalma miatt ? belemegy a játékba. Megérkezik a ház feje, Kázmér, és hitvese, Szilvia, akiket hidegzuhanyként ér a hír: a lányuk titokban férjhez ment. Ráadásul kiderül, hogy a feleség a férje születésnapjára megvásárolt egy dél-amerikai gyémántbányára szóló koncessziót. Kázmér biztosra veszi, hogy nejét átverték, ezért megpróbálja eladni a területet. Kapóra jön neki lánya kitartó hódolója, Alfréd, akinek talán eladhatja a bányát. A csekket már kitöltötték, amikor nem várt vendég érkezik a Bazendorff-házba, ráadásul nem is egyedül

Az előadásról bővebben ITT mesélnek az SZFE hallgatói.

SZEREPOSZTÁS:
IZABELLA: Rácz-Almási Vivien e.h.
JÁVOR SIMON: Vajda Zoltán Richárd e.h.
KÁZMÉR: Boda Ábel e.h.
SZILVIA: Szabó Cintia e.h.
BUNKÓCZY ALFRÉD: Simon Zoltán
PALIKA: Jánosdeák Kristóf e.h.
ESPERANZA: Fogl Noémi e.h.
JULCSA: Szalay Ágnes e.h.

PRODUKCIÓS VEZETŐ: Bosnyák Miklós
GYÁRTÁSVEZETŐ: Nagy Júlia e.h.
DÍSZLET? ÉS JELMEZTERVEZŐ: Oros Flóra e.h.
RENDEZŐASSZISZTENS: Kertész Nóra e.h.
RENDEZŐ: Boda Ábel e.h.

Fotó: Krulik Marcell Benjámin