SZFE-s hallgatók nyertek díjat a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztiválon

június 5., szerda 12:58
Share

A Nemzetközi Kortárs Fesztivál 2024 legígéretesebb pályakezdő díját idén az SZFE hallgatói, Konkádor Ajsa Panka és Bari István kapták. A TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált 26. alkalommal rendezték meg Veszprémben, a Pannon Várszínház szervezésében május 29. és június 2. között.

Az esemény nemcsak a magyar kortárs táncművészet egyik legfontosabb találkozója, hanem egyben a művészeti ágak közötti párbeszéd és együttműködés ünnepe is.

A Legígéretesebb Pályakezdő Díjat az SZFE hallgatói, Konkádor Ajsa Panka és Bari István nyerték el „Székek” című előadásukkal.

A fesztivál célja, hogy Magyarország és Európa kiemelkedő együttesei találkozzanak, hosszú távú kapcsolatokat építsenek ki, és a különböző korosztályok – gyermekek, fiatalok és idősek – megértsék és beszéljék a kortárs művészetek nyelvét. Az idei év különleges lehetőséget nyújtott a nemzetközi kapcsolatteremtésre és a közös gondolkodásra a jövőről, a jelenről és a múltról.

A fesztivál nemcsak a színházi terekben, hanem Veszprém utcáin és épületeiben is életre kelt, bevonva a civil közösségeket és hangsúlyozva a művészetek egymásra utaltságát és közös felelősségét. Az esemény ismét bebizonyította, hogy a kortárs táncművészet dinamikusan fejlődő és sokszínű terület, mely képes határokon átívelő párbeszédet teremteni és maradandó élményeket nyújtani a közönség számára.

Gratulálunk Konkádor Ajsa Pankának és Bari Istvánnak a megérdemelt elismeréshez!

Egyéb hírek

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Felhívás- Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház színházrendezői pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. 08.21 éjfél.

SZFE-s siker a MOZ.GO-n

Az SZFE két oktatója is szerepel az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjai között. Koltai Lajos a Semmelweissel a legjobb játékfilm és legjobb rendező díját hozta el, míg Baska Barbara a Baska magyarul beszél című alkotásával a legjobb rövid dokumentumfilm-kategóriában győzött.

Interjú az Életműdíjas Gulyás Budával

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjját vette át Gulyás Buda, aki idén akciórendező osztályt indít az SZFE-n. Életpályájáról, a second-unit rendezői pályáról és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Interjú az Életműdíjas Selmeczi Györggyel

A MOZ.GO idei életműdíjait tegnap este adták át Balatonfüreden a kongresszusi központban. A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal tüntette ki Selmeczi Györgyöt, az ötödéves zenés színművészévfolyam osztályvezetőjét.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Elstartolt a MOZ.GO

Vizsgafilmek anno és most, közönségtalálkozó és tejszínhab – ezzel várja az SZFE a filmek szerelmeseit a MOZ.GO-n.

Filmvetítés a Vigadóban – András Ferencre emlékeztek a tanítványai

Jól kell rendezni, csináljatok jó filmeket! – adta útravalóul tanítványainak az áprilisban elhunyt András Ferenc, Kossuth-díjas filmrendező.

Az SZFE harmadéves rendező szakos hallgatói filmvetítéssel tisztelegtek egykori osztályvezető tanáruk előtt a Pesti Vigadóban. Mi is részt vettünk a megemlékezésen.

Több betöltése Több betöltése