Szívhez szóló magyar alkotás lett a Majdnem menyasszony

február 9., péntek 13:04
Share

Kedves, romantikus, ám mégis elgondolkodtató pillanatokkal várja nézőit február 11-én a Dunán a Majdnem menyasszony című magyar tévéfilm. A Megafilm Service produkciójában Pacskovszky József rendezésében készült film Herczeg Ferenc 1911-es regényén alapul, az 1900-as években játszódik és olyan mindig aktuális kérdéseket feszeget, mint a női önrendelkezés és a család szerepe.

16x9

A századelőn játszódó történet a drámai és komikus helyzetek között egyensúlyoz, ugyanis nem elég, hogy a fővárostól néhány kilométerre fekvő Varjason megjelenik a vasút, de a településen élő Ábel Marika (Kelemen Hanna) kusza szerelmi életébe is belecsöppenünk. A 90 perces mozgóképes mű 22 nap alatt 4 helyszínen, több mint 30 szereplővel és több mint 300 statiszta közreműködésével készült. A film premier előtti vetítésén arról kérdeztük az alkotókat, hogy szerintük milyen üzenetet közvetít a mai modern nőnek a főhős története, ugyanakkor az is szóba került, mit gondolnak a házasság intézményéről.

Forrás: magyarnemzet.hu

Egyéb hírek

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Felhívás- Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház színházrendezői pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. 08.21 éjfél.

SZFE-s siker a MOZ.GO-n

Az SZFE két oktatója is szerepel az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjai között. Koltai Lajos a Semmelweissel a legjobb játékfilm és legjobb rendező díját hozta el, míg Baska Barbara a Baska magyarul beszél című alkotásával a legjobb rövid dokumentumfilm-kategóriában győzött.

Interjú az Életműdíjas Gulyás Budával

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjját vette át Gulyás Buda, aki idén akciórendező osztályt indít az SZFE-n. Életpályájáról, a second-unit rendezői pályáról és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Interjú az Életműdíjas Selmeczi Györggyel

A MOZ.GO idei életműdíjait tegnap este adták át Balatonfüreden a kongresszusi központban. A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal tüntette ki Selmeczi Györgyöt, az ötödéves zenés színművészévfolyam osztályvezetőjét.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Elstartolt a MOZ.GO

Vizsgafilmek anno és most, közönségtalálkozó és tejszínhab – ezzel várja az SZFE a filmek szerelmeseit a MOZ.GO-n.

Filmvetítés a Vigadóban – András Ferencre emlékeztek a tanítványai

Jól kell rendezni, csináljatok jó filmeket! – adta útravalóul tanítványainak az áprilisban elhunyt András Ferenc, Kossuth-díjas filmrendező.

Az SZFE harmadéves rendező szakos hallgatói filmvetítéssel tisztelegtek egykori osztályvezető tanáruk előtt a Pesti Vigadóban. Mi is részt vettünk a megemlékezésen.

Több betöltése Több betöltése