Teltházas előadások az Ad Teatrum színházi fesztiválon

szeptember 29., péntek 13:04
Share

Az Ad Teatrum fesztivál kiemelkedő fontossággal bír az SZFE életében, mivel lehetővé teszi, hogy a hallgatók már egyetemi éveik során aktívan részt vegyenek a szakmai kapcsolatépítésben.

Az eseményen négy végzős osztály mutatkozott be, mely lehetőség rendkívül meghatározó volt számukra, hiszen szeptember 22. és 25. között közvetlen kapcsolatot teremthettek a színházi szakma elismert képviselőivel. Az Ad Teatrum Feszt célja az volt, hogy már az egyetemi évek alatt megismertesse hallgatóinkat a hazai színházi élet alkotóival és vezetőivel. Az esemény során Hegedűs D. Géza – ifj. Vidnyánszky Attila, Horváth Csaba – Rába Roland, Novák Eszter – Selmeczi György és Zsótér Sándor osztályfőnökök negyed- és ötödéves hallgatói kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Négy nap alatt nyolc előadást tekinthettek meg, melyekre minden vidéki és fővárosi színház vezetője meghívást kapott.

Az Ad Teatrum Feszt keretében nemcsak az osztályfőnökök rendezései kerültek színre, hanem Vilmányi Benett, Ördög Tamás, Porogi Dorka, Forgács Péter, Koltai M. Gábor és Sahin-Tóth Sára által a tavalyi tanévben színpadra állított vizsgaelőadások és új rendezések is szerepeltek a programban. Négy nap alatt nyolc teltházas előadás lehetőséget teremtett a szakma képviselőinek és a nézőknek, hogy megismerhessék az SZFE végzős osztályainak teljesítményét.

Egyéb hírek

Berecz Péter Junior Prima-díjas újságíró diplomafilmje

Berecz Péter Junior Prima- díjas újságíró 2023-ban diplomázott az SZFE-n televíziós műsorkészítő szakon. A film 50 perces televíziós riport-dokumentumfilm, és a finn oktatási rendszert vizsgálja magyar szemszögből.

Meghívó Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére.

Meghívó Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére.

MEGHÍVÓ Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

MEGHÍVÓ Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére.

SZFE Backstage- prózai színművész szak zenés színészmesterség órája Kálloy Molnár Péterrel

Az SZFE Backstage soron következő részében az SZFE prózai színművész szak zenés színészmesterség óráján jártunk.

Az SZFE második Nyílt Napja: Interaktív betekintés a filmes képzés világába

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem második Nyílt Napjának megrendezése a filmes képzés iránt érdeklődő hallgatójelöltek számára ismételten bizonyította, hogy az egyetem elkötelezett a tehetségek felkutatása és a képzése iránt. Az eseményt a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezető-helyettesei, Csáky Attila és Pacskovszky József nyitották meg, üdvözölve a nagy létszámú hallgatóságot.

Semmelweis című film kulisszái

Koltai Lajos filmrendező és operatőr, az SZFE filmrendező MA oktatója nem csupán a filmvásznon teremt csodát, de tanítványainak is lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjenek a filmes alkotások mögött rejlő munkafolyamatokba. Erről tanúskodik az a mély benyomás is, amit a Semmelweis című film forgatása hagyott hallgatójában.

Több betöltése Több betöltése