ÚNKP konferencia

2023 július 18., kedd 16:19.
Share

A 2022/2023. évi ÚNKP-ban résztvevő SZFE-s ösztöndíjas hallgatók és fiatal kutatók konferencia keretein belül mutatják be kutatásaik, művészeti projektjeik eredményeit.

A rendezvény hibrid formában  a Mészáros utcai Nagy Vetítőben, illetve online lesz megtekinthető.

Kedves Hallgatóink!

2023. július 20-án, csütörtökön 9:00 órai kezdettel a Mészáros utcai Nagy Vetítőben a 2022/2023. évi Új Nemzeti Kiválóság Programban résztvevő SZFE-s ösztöndíjas hallgatók és fiatal kutatók mutatják be kutatásaik, művészeti projektjeik eredményeit hibrid formában. Az alap, mester és osztatlan szakos hallgatók 10-15 percben, a doktori hallgatók 15-20 percben, a „Tudománnyal Fel!” ösztöndíjpályázatban résztvevők pedig 20-30 percben prezentálnak. A konferencia minden egyetemi polgár számára nyitott.

Kérjük, hogy az online részvételi szándékát e-mailben jelezze 2023. július 19-ig a renes.balazs@szfe.hu e-mail címen. A levél tárgyában tüntessék fel: „ÚNKP konferencia 2022/2023”.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A konferenciára történő online csatlakozásra a következő linken keresztül lesz lehetőség: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MDYxN2NhNDktNzgyZS00YTZkLTkzMGItMTM2OTNmYzU1NTBm%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%2282878cef-a45e-4cf5-b49b-c5da58341658%22%2c%22Oid%22%3a%224e40100f-107e-4e37-bbf7-fac0798e711a%22%7d.

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése