Varga Anna alkotása a Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválon

május 22., szerda 08:00
Share

Varga Anna másodéves film- és televíziórendező hallgató Miután kihánytad a vattacukrot című kisfilmjét több alkalommal is műsorra tűzi a 12. Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre teleházasok, jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

 

Vilmos a kamaszfiúk rendíthetetlen meggyőződésével és makacsságával minden erejét összeszedve a szülei ellen harcol. Egyetlen vágya, hogy elköltözzön otthonról, a szüleivel azonban végül arra a megállapodásra jutnak, hogy előbb menjen el pszichológushoz. A pszichológus, felismerve a fiú makacsságát, egy kevésbé direkt eljárást, a tudatalatti emlékeket és vágyakat előhívó hipnoterápiás módszert alkalmazza. A pszichológust és a fiút is megdöbbentik a tudatosan vezérelt jeleneteket meg-megszakító, hirtelen előtörő látomások, amik által Vilmos más fényben kezdi látni a szüleit.

Szereplők: Dávid Fazekas , Diána Magdolna Kiss , Krisztián Gömöri
Operatőr: Dani Molnár
Forgatókönyvíró: Virág Anna Varga
Hangmester: Lénárd Márk Molnár
Gyártásvezető: Lili Illés
Vágó: Pindúr Sz Emese
Zeneszerző: Bence Mészáros Grivant
Focus puller: Bence Mező
Segédoperatőr: Tamás Franciskovics
Fővilágosító: Solt Mátyás
További munkatársak, köszönet: Endrődi András Milos, Ábel Vörös , Zsófi Bán , Laura Filipovics , Színház- és Filmművészeti Egyetem
Producer: Csaky Attila

Június 3. 19:00 – Puskin Mozi
Június 3. 20:00 – Puskin Mozi
Június 4. 21:00 – Városház utca 9.
Június 5. 14:00 – Puskin Mozi
Június 5. 17:00 – Puskin Mozi

Június 4.-én 16:00 órától a Puskin kávézóban a versenyblokk filmjeiről nyilvános beszélgetést rendeznek a filmek alkotóival.

16x9
Trailer

Egyéb hírek

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Felhívás- Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház színházrendezői pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. 08.21 éjfél.

SZFE-s siker a MOZ.GO-n

Az SZFE két oktatója is szerepel az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjai között. Koltai Lajos a Semmelweissel a legjobb játékfilm és legjobb rendező díját hozta el, míg Baska Barbara a Baska magyarul beszél című alkotásával a legjobb rövid dokumentumfilm-kategóriában győzött.

Interjú az Életműdíjas Gulyás Budával

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjját vette át Gulyás Buda, aki idén akciórendező osztályt indít az SZFE-n. Életpályájáról, a second-unit rendezői pályáról és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Interjú az Életműdíjas Selmeczi Györggyel

A MOZ.GO idei életműdíjait tegnap este adták át Balatonfüreden a kongresszusi központban. A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal tüntette ki Selmeczi Györgyöt, az ötödéves zenés színművészévfolyam osztályvezetőjét.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Elstartolt a MOZ.GO

Vizsgafilmek anno és most, közönségtalálkozó és tejszínhab – ezzel várja az SZFE a filmek szerelmeseit a MOZ.GO-n.

Filmvetítés a Vigadóban – András Ferencre emlékeztek a tanítványai

Jól kell rendezni, csináljatok jó filmeket! – adta útravalóul tanítványainak az áprilisban elhunyt András Ferenc, Kossuth-díjas filmrendező.

Az SZFE harmadéves rendező szakos hallgatói filmvetítéssel tisztelegtek egykori osztályvezető tanáruk előtt a Pesti Vigadóban. Mi is részt vettünk a megemlékezésen.

Több betöltése Több betöltése