Világhírű filmművész az SZFE következő évfolyamának osztályvezetői között

B. Török Fruzsina
2023 március 7., kedd 12:46.
Share

Filmrendező-, filmoperatőr-, látványtervező- és dokumentumfilm-rendező művész mesterképzésekre várja új hallgatóit a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézete. A mesterszakos hallgatók tovább mélyítik elméleti tudásukat, valamint saját filmjeik forgatásán túl különleges gyakorlatokon ? például az éppen készülő magyar filmek forgatásain ? is részt vesznek.

“Nemcsak szakmai képzés folyik egyetemünkön, hanem művészeti is. Az oktatás során kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy diákjaink megtanulják önmagukat megfigyelni, ezáltal mind jobban megismerni személyiségüket és a körülöttük lévő világot.” – hangsúlyozta Rátóti Zoltán, az SZFE rektora az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás rektori köszöntőjében. Azt is kiemelte, hogy mára megújult épületek és komoly szakmai hátterű tanári kar várja a felvételit sikeresen teljesítő hallgatókat.
“A Színház- és Filmművészeti Egyetem egy jó hangulatú és összetartó közösséggé, egy nyitott, befogadó felsőoktatási intézménnyé vált.”– mondta a rektor. Azt is hozzátette: a művészi pálya örömteli kihívás, és reméli, hogy a mesterség elsajátításával, a tehetségek kibontakoztatásával mielőbb megérzik a hallgatók ezt az örömöt.

A teljes cikk az alábbi linken elérhető:

Világhírű filmművész az új SZFE következő évfolyamának osztályvezetői között (origo.hu)