Vizsgafilm-vetítés

2023 október 17., kedd 15:09.
Share

Az SZFE harmadéves Mozgókép BA évfolyama bemutatja az előző tanév vizsgafilmjeit 2023. november 2-án 13:30-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

ÉLETFOGYTIGLAN
Egy vidéki hullaszállító együtt él és dolgozik együgyű testvérével. Nyugdíjba vonulása előtt elveszíti egyetlen barátját, így egyre fullasztóbbá válik eddig is túl szoros testvéri kapcsolata.

Főszereplők: Cserna Antal, Tóth József, Pindroch Csaba, Nagy Mari
Rendező: Hema Karim
Operatőr: Tóth Kristóf
Forgatókönyvíró: Nagy Csongor
Vágó: Gábeli Nóra
Hangmester: Máthé Kata
Gyártásvezető: Kálomista Márton
Látványtervező: Huszár Eszter

HARMATOS BARACKFAVIRÁGGAL SZERETNÉLEK ÉBRESZTENI
Emlékek egy házasságból…

Főszereplők: Eke Angéla, Pion István
Rendező: Horváth Kolos Xavér
Operatőr: Gergely Marcell
Forgatókönyvíró: Tamás Orsolya
Vágó: Nikl Márton
Hangmester: Oláh-Székely Jónás
Gyártásvezető: Szitka Orsolya
Látványtervező: Zámbori Cintia

LO TACHMOD
Laci, a bányász kénytelen kimenni legjobb barátja feleségéhez bejelenteni a férfi halálhírét tudva, hogy ez milyen konfliktusokat hoz felszínre.

Főszereplők: Hajduk Károly, Juhász Réka, Gula Péter, Gyarmati Agócs Artúr
Rendező: Varga Patrik
Operatőr: Kovács Krisztián
Forgatókönyvíró: Szabó Máté Botond
Vágó: Ács Bálint
Hangmester: Paola Morch
Gyártásvezető: Kárpáti Dávid
Látványtervező: Pirchala Katalin

TE IS FIAM, RÚFUSZ
A 30 éves Rúfusz a mama hotel eltartott vendége. Egy nap megtalálja apja lemezgyűjteményét és lemezjátszóját a padláson. Felfedezi, hogy öröksége természet feletti képességekkel bír. Elhatározza, hogy néhai örege nyomdokaiba lép, és híres DJ lesz.

Főszereplők: Takács Zalán, Kiss Eszter, Lehel Vilmos, Tarjányi Liza
Rendező: Klock-Balog Péter
Operatőr: Kriskó Gergely
Forgatókönyvíró: Mercel Olivér
Vágó: Hangyál Tamás
Hangmester: Andi Zsombor
Gyártásvezető: Bidló Szabolcs
Látványtervező: Baranyai Marcell

HOSPICE
A kórház hospice osztályára került megtört férfinek az ott dolgozó pszichológus egy különleges terápiát javasol. A kezdetben mindenkit elutasító férfi lassan kezd megnyílni, és úgy dönt, megpróbál kapcsolatba lépni rég nem látott fiával.

Főszereplők: Bán János, Józsa Bettina, Horkay Barnabás
Rendező, forgatókönyvíró: Varga Sébastien
Operatőr: Zsoldos Balázs
Vágó: Gábeli Nóra
Hangmester: Andi Zsombor, Máthé Kata
Gyártásvezető: Bidló Szabolcs
Látványtervező: Huszár Eszter

CUKORMÁZ
A cukrász anya és a magát feltalálónak képzelő apa együtt neveli a fogyatékkal élő gyereküket, miközben tortákon és házilag tákolt ortéziseken keresztül keresik a kiutat a ciklikus reménytelenségből.

Főszereplők: Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Sasvári Dániel
Rendező: Demeter Hunor
Operatőr: Soós Géza
Forgatókönyvíró: L. Takács Bálint
Vágó: Csányi Sára
Hangmester: Böde Levente
Gyártásvezető: Kovács Anna
Látványtervező: Oros Flóra

ANNYIRA JÓLESNE *** MOST
Nóra a gimis búcsúbulira készülvén eldönti, hogy – mivel ez az utolsó esélye – barátnője segítségével végre felszedi élete szerelmét, Levit.

Főszereplők: Szász Anna, Miklósváry Gréta, Bognár Bence
Rendező: Pekár Éva Hanna
Operatőr: Zsoldos Balázs
Forgatókönyvíró: Ferenczy-Nagy Boglárka
Vágó: Megyeri Róbert
Hangmester: Oros Patrik
Gyártásvezető: Mink Marcell
Látványtervező: Fülöpp Réka

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációs linkért katt ide.

Egyéb hírek

Podcast - Bánk bán bábopera

Bánk bán szarvasként, Gertrúd galléros gyíkként, Ottó kígyóként, Melinda pedig galamb képében jelenik meg Katona József drámájának SZFE-s feldolgozásában. De nem csak ebből a szempontból mondható különlegesnek Fejes Szabolcs III. éves prózai színházrendező szakos hallgató előadása: báboperaként állította színpadra a Bánk bánt. Ez azt is mutatja, hogy a mai fiatal alkotók fantáziáját ugyanúgy megmozgatja a magyar drámairodalom csúcsalkotása, mint a nagy rendezőelődökét. Azt, hogy a merésznek mondható adaptációt hogyan fogadja a közönség, már megtapasztalhatták a hallgatók, ráadásul nemzetközi szinten. Ugyanis az alkotókat az a megtiszteltetés érte, hogy darabjuk premierjének a londoni Liszt Intézet adott otthont. A londoni bemutatóról a bábopera rendezője és zenei vezetője, Erdős Boglára hazatérésük után nekünk is mesélt. Az interjút itt tudjátok meghallgatni.

Nemzetközi Nyári Akadémia - videó

Nemzetközi Nyári Akadémiát rendezett az SZFE, a Soproni Egyetem és a Nemzeti Színház együttműködésével. A francia, török, grúz és magyar hallgatók minden nyelvi nehézséget áthidalva együtt alkottak egy héten át Sopronban. Nézd meg a nemzetközi tábor összefoglaló videóját.

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Több betöltése Több betöltése