Vladimir Bouchler kétnapos workshopot tartott az SZFE-n

B. Török Fruzsina
2023 március 7., kedd 15:45.
Share

Az ETFI (European Theatre and Film Institute) két képviselője érkezett Magyarországra, hogy kétnapos szakmai workshopot tartson az SZFE-n a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt által vezetett másodéves zenés színművész szakos hallgatóknak.

Az ETFI (European Theatre and Film Institute) kutatási és oktatási központ, amelyet hasonló gondolkodású színházi szakemberek, filmproducerek, oktatók, kutatók, színészek és rendezők csoportja hozott létre 2017 szeptemberében azzal a szándékkal, hogy nemzetközi kutatási és oktatási modulokat hozzanak létre a színház és a filmes terület számára.

Vladimir Bouchler, az ETFI művészeti vezetője, producere, színházi rendező, filmrendező, a ?Színházi Módszerek Hete? Nemzetközi Fesztivál művészeti vezetője (Brüsszel), a The Norwegian College of Musical Theatre (Norvégia) színészi tanszék vezetője, a Saraton Nemzetközi Utcaszínházi és Filmfesztivál vezérigazgatója Taskentben (Üzbegisztán). Többek között olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint  Emma Thompson és Keanu Reeves.

“Nagyon örültem a kezdeményezésnek, mert kifejezetten hasznosnak és előremutatónak gondolom azt, hogy az osztályt új impulzusok érjék, s ezzel új fejlődési lehetőséget kapjanak. Csehovval szerettünk volna foglalkozni, de az időpont – vizsgák előtt egy héttel- nem tette lehetővé ezt a gondolatot, így improvizációs és koncentrációs gyakorlatokkal foglalkoztunk. Úgy láttam, hogy ez a két nap, a koncentrált egymásra figyelés és a közös munka nemcsak a hallgatóknak volt nagy élmény, hanem a professzor úrnak is. Ezeket a technikákat, amik a koncentrációs és az improvizációs készségeket fejleszti, meg is tartjuk, beépítjük a mindennapi életünkbe. Szerencsésen jött ki a kurzus tematikája, hiszen az elmúlt közel egy évet azzal töltöttük, hogy megismerjék jobban önmagukat, minél igazabbul tudjanak magukból fogalmazni, önmagukban elmélyülni. A most tanult technikák pontosan ezt a vonalat erősítik s egészítik ki olyan gyakorlatokkal, amikkel még nem találkoztak a hallgatók.” ? mondta el kérdésünkre Homonnay Zsolt, a másodéves zenés színművész szakos osztály társosztályfőnöke.