Képzési szint: mesterképzés
Munkarend: nappali
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas, önköltséges finanszírozás
Képzési idő (félév): 4
Állami támogatás/önköltség féléves összege: 950 000 Ft

Általános ismertető

A képzés célja olyan filmoperatőrök képzése, akik képesek az őket körülvevő világot vizuálisan értelmezni, akik megtalálják saját alkotói útjukat és képesek történeteket elmondani, gondolatokat kifejezni a képek nyelvén. A képzés elvégzésével a hallgató megismeri a képi ábrázolás stílusjegyeit a különböző vizuális kultúrákban és társművészetekben, elsajátítja a filmkészítés szakirányainak elméletét és gyakorlatát, továbbá rendelkezik egyéni látásmóddal, kialakul a vizuális fantáziája, kompozíciós érzéke. A végzettek munkájuk során képesek lesznek a filmkészítés szakembereivel kreatív módon együttműködni, valamint felkészültek lesznek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására.

A felvételi során vizsgálják a felvételiző:
– jártasságát az alapvető operatőrszakmai ismeretekben,
– kreatív képességeit és alkotói szemléletét,
– művészi elkötelezettségét.

1. forduló
Személyes beszélgetés a Felvételi Bizottsággal, melynek során a jelentkezőknek elemzőképességükről és kreativitásukról kell bizonyságot tenniük. Az első fordulót sikeresen teljesítő jelentkezők otthon elkészítendő feladatot kapnak.

2. forduló
A kapott feladat alapján készült, saját maguk által írt filmterv bemutatását a Felvételi Bizottsággal való konzultáció követi. A felvételizőknek a filmtervből egy rövidfilm forgatókönyvét kell megírniuk.

A Felvételi Bizottság értékeli és a felvételizővel együtt véglegesíti a megírt forgatókönyveket. A továbbjutó felvételizők az elfogadott forgatókönyvekből filmet készítenek.
A felvételiző bemutatja az elkészített filmet, amelyet a Felvételi Bizottság értékel.

Szakok

Vissza a szakok főoldalra.