Látványtervező művész MA

Képzési szint: mesterképzés
Munkarend: nappali
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas, önköltséges finanszírozás
Képzési idő (félév):
4
Állami támogatás/önköltség féléves összege: 950 000 Ft

Általános ismertető

A látványtervező művész mesterszak célja vizuális szakemberek képzése. A hallgatók tanulmányaik elvégzése után a mozgókép-művészeti kulturális szakma bármely szegmensében el tudnak helyezkedni. A négy féléves mesterszak komplex tervezői feladatok megoldását igénylő vezető tervező művészképzést nyújt, tantárgystruktúrája erősen épít a film- és látványtervezői, képző-, digitális és alkalmazott művészeti, valamint építész szakok ismeretköreire. A képzés során hangsúlyosan jelennek meg a vizuális feladatokra épülő mozgóképes, valamint az új digitális platformok vizualizációjára épülő játék- és interaktív látványtervezésre vonatkozó tantárgyak.

Felvételi vizsgák

1. forduló

a) Műveltséget és tájékozottságot mérő írásbeli vizsga, amely a vizuális műfajokban való jártasságot méri fel. Széleskörű művészettörténeti, történelmi ismeretek, illetve mozgóképes (film, animáció, klip, játékok) tájékozottság elvárás a pályázótól.

b) Kreativitást, rajzkészséget, térlátást, szoftverismereteket felmérő írásbeli vizsga.

2. forduló

Szóbeli meghallgatás és beszélgetés a felvételi bizottság előtt. A beszélgetés keretében a jelentkező ismerteti addigi szakmai munkásságát és számot ad vizuális improvizációs és prezentációs készségéről is.

Szakok

Vissza a szakok főoldalra.