Mozgókép [film- és televíziórendezés] BA

Képzési szint: alapképzés
Munkarend: nappali
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas, önköltséges finanszírozás
Képzési idő (félév): 6
Állami támogatás/önköltség féléves összege: 800 000 Ft

Általános ismertető:

A képzés célja olyan ismeretek átadása, melyek révén a végzett növendékek a művész- és szórakoztató filmgyártásra, a reklámfilmek készítésére, a televíziós és videoművészeti produkciók, internetes látvány és vizuális effektek létrehozására szerveződött alkotóművészi csoportok tagjaivá válhatnak.

Felvételi vizsgák:

A felvételi vizsga célja: a szakok elvégzéséhez szükséges legfontosabb készségek, a kreativitás, a kooperativitás, a motiváltság és kommunikációs képesség mérése; a vizuális látásmód meglétének, valamint az általános és filmes műveltség szintjének felmérése.

1. forduló:

A felvételi teszt megírása. A teszt általános része a felvételiző műveltségét, filmes, irodalmi, színházi, történelmi, képzőművészeti és zenei tájékozottságát méri fel. A szakmai részben a rendezői munkához szükséges képalkotói és elbeszélői képességekre felmérését szolgáló feladatokat kell megoldani. és szervezőkészség szintjéről tájékozódik.

2. forduló:

A teszt és a korábban beküldött filmek vizsgabizottság előtti megvédése. Sajátkészítésű fotósorozat bemutatása, amely egy szituatív történetet mond el. Spontán szóbeli feladatok, amelyek a felvételiző emberismeretét és kreatív történetalkotó képességét méri fel.

3. forduló:

Egy maximum 5 perces felvételi vizsgafilm elkészítése az alább felsoroltak szerint.

a.) a felvételi bizottság által megadott téma, motívum, karakter figyelembevételével a max 5 perc hosszúságú vizsgafilm forgatókönyvének megírása, amely az iskola által meghatározott időpontban és helyszínen történik.

b.) a film rendezői koncepciójának szóbeli ismertetése és a saját készítésű storyboard, valamint a választott helyszínek és szereplők bemutatása.

c.) a felvételi vizsgafilm leforgatása és utómunkálatainak elvégzése.

d.) a felvételi vizsgafilm levetítése és védése a vizsgabizottság előtt.

A három forduló sikeres teljesítése esetén összesen 200 pont szerezhető. A vizsgabizottság minden forduló után a felvételizők teljesítményét értékelve szűkíti a következő fordulóba jutók számát.

Az egyes felvételi feladatokra vonatkozóan a vizsgabizottság fenntartja a változtatás jogát.

Szakok

Vissza a szakok főoldalra.