Képzési szint: alapképzés
Munkarend: nappali
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas, önköltséges finanszírozás
Képzési idő (félév): 6
Állami támogatás/önköltség féléves összege: 800 000 Ft

Általános ismertető

A képzés célja olyan mozgóképes szakemberek képzése, akik képesek szakterületükön társalkotóként működni, és egyben kezdeményező szerepet is betölteni, akik ismerik a mozgókép készítés technológiáját, technikáját, és azt képesek önállóan alkalmazni. A végzettek a filmművészet esztétikai területén művészettörténeti és mozgóképtörténeti tudásuk alapján magabiztosan tájékozódnak, valamint felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Felvételi vizsgák

1. forduló

Az írásbeli vizsga egy teszt jellegű kérdéssor, mely a jelentkezők műveltségét, tájékozottságát, képzőművészeti, irodalmi, zenei, film- és televíziótörténeti, illetve egyéb szakmai ismereteit méri.

2. forduló

A sikeres felmérő teszt után személyes beszélgetés a pályázóval. A beszélgetésre minden jelentkezőnek 10-15 saját készítésű fotót kell hoznia, valamint egy maximum 3-5 perc terjedelmű, egy évnél nem régebbi, saját készítésű kisfilmet, melyet nem nyilvánosan a YouTube csatornára fel kell tölteni.

3. forduló

A pályázónak egy meghatározott helyszínen 6-12 képből álló összefüggő fotósorozatot kell készítenie. A fotósorozat vetítése és megvédése a Felvételi Bizottság előtt történik.

4. forduló

A továbbjutott felvételiző egy 3-5 perces filmetűd elkészítésével bizonyítja alkalmasságát az operatőri pályára. A forgatáshoz kamerát és vágási lehetőséget az egyetem biztosít. Az elkészített filmet a felvételiző a bizottság előtt vetíti le és védi meg.

Szakok

Vissza a szakok főoldalra.