Televíziós műsorkészítő BA

Képzési szint: Alapképzés
Munkarend: Nappali
Finanszírozási forma: állami ösztöndíjas, önköltséges finanszírozás
Képzési idő (félév): 6
Állami támogatás/önköltség féléves összege: 800 000 Ft.

Általános ismertető

A cél olyan sokoldalú televíziós szakemberek képzése, akik korszerű társadalomtudományi, közéleti, kulturális, gazdasági és vizuális ismereteiknek köszönhetően a műsorok elkészítésének valamennyi munkafázisához (koncepció kialakítása, forgatás előkészítése és lebonyolítása, rendezés, szerkesztő-riporteri feladatok, utómunka és vágás) szükséges ismeretekkel rendelkeznek.

A készségek közül elsősorban az írás-, beszéd- és vitakészséget, a kapcsolatteremtő képességet, elemző, lényeglátásra való törekvést, emberi érzékenységet, kíváncsiságot vizsgálják.

Felvételi vizsgák

1. forduló
Írásbeli teszt az alapműveltségen túl méri az olvasottságot, tájékozottságot a közéleti kérdésektől a történelmi, irodalmi, zenei, film- és média-történeti ismeretekig.

2. forduló
Feladatai a jelentkező kreativitásának, rátermettségének, verbális képességeinek, beszédének és orgánumának, valamint idegen nyelvi ismereteinek felmérésére irányulnak. A forduló alkalmával kép- és hangfelvétel készül, melyhez a jelentkező a részvételével hozzájárul. A felvételt kizárólag a felvételi folyamat során használják fel.

3. forduló
Egy 3-5 perces kisfilmet készítése megadott témákra, illetve a felvételi bizottsággal folytatott személyes beszélgetés során bizonyítják alkalmasságukat a jelentkezők.

Szakok

Vissza a szakok főoldalra.