Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége: művészi múlt és jövő találkozása

B. Török Fruzsina
2023 szeptember 13., szerda 15:08.
Share

Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége méltóságteljes emlék marad mindazok számára, akik részt vettek benne, és megerősítette az intézmény hagyományainak és az itt végzett művészi képzés értékének fontosságát. Ez az esemény nemcsak az elismerésről és a kitüntetésről szólt, hanem a művészetnek az életünk részeként való szolgálatáról is.

Az SZFE díszdiploma átadása azt mutatja be, hogy a művészet örök, és a művészek, bármilyen generációhoz is tartozzanak, mindig képesek inspirálni és vezetni. Az SZFE közösségében az örökség átadása és folytatása nemcsak egy kötelesség, hanem egy életre szóló küldetés, amit a fiatal tehetségeknek el kell fogadniuk.

Az SZFE büszke lehet azokra a diákjaira, akik méltósággal és alázattal szolgálták a művészetet, és akik példaképként állnak előttünk. Az ő történeteik és tapasztalataik emlékeztetnek bennünket arra, hogy a művészet nemcsak a színpadon vagy a vásznon létezik, hanem az életünk minden területén megjelenhet. Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége emlékezetes tapasztalat, amely mélyen beivódik a hallgatók és az intézmény közösségébe. A jövőben az SZFE folytatja hagyományait és továbbra is képzi a következő generáció művészeit. Az itt végzetteknek kötelességük továbbvinni azokat az értékeket és tanulságokat, amelyeket az SZFE közösségétől és a díszdiplomásoktól kaptak. Ez az örökség értékes kincs, amelyet meg kell őrizni és továbbadni a jövő generációk számára. Az SZFE közösségében ez a találkozás azt üzeni, hogy a művészet sosem öregszik meg, és az évtizedek során felhalmozott tapasztalat mindig továbbadható és megőrizhető az utókor számára.

A fiatal művészek legtöbb, amit tehetnek, hogy hálával és tisztelettel tekintenek az előttük járó generációkra, és igyekeznek méltók lenni a hagyatékhoz. Az egyetem közössége büszke lehet arra a hagyományra, amelyet a díszdiplomás művészek képviselnek.

Aranydiplomát vett át: Borbás Gabriella, Sáfár Anikó, Kabay Barnabás, András Ferenc, Markovits Borbála, Reviczky Gábor.

Gyémántdiplomát vett át: Lugossy László, Gyöngyössy Katalin, Harsányi Frigyes, Nagy Anna, Sándor János.

Vasdiplomát vett át: Bodrogi Gyula, Perlaky István.

Rubindiplomát vett át: Ambrus András.

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése