Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége: művészi múlt és jövő találkozása

B. Török Fruzsina
2023 szeptember 13., szerda 15:08.
Share

Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége méltóságteljes emlék marad mindazok számára, akik részt vettek benne, és megerősítette az intézmény hagyományainak és az itt végzett művészi képzés értékének fontosságát. Ez az esemény nemcsak az elismerésről és a kitüntetésről szólt, hanem a művészetnek az életünk részeként való szolgálatáról is.

Az SZFE díszdiploma átadása azt mutatja be, hogy a művészet örök, és a művészek, bármilyen generációhoz is tartozzanak, mindig képesek inspirálni és vezetni. Az SZFE közösségében az örökség átadása és folytatása nemcsak egy kötelesség, hanem egy életre szóló küldetés, amit a fiatal tehetségeknek el kell fogadniuk.

Az SZFE büszke lehet azokra a diákjaira, akik méltósággal és alázattal szolgálták a művészetet, és akik példaképként állnak előttünk. Az ő történeteik és tapasztalataik emlékeztetnek bennünket arra, hogy a művészet nemcsak a színpadon vagy a vásznon létezik, hanem az életünk minden területén megjelenhet. Az SZFE tanévnyitó és díszdiploma átadásának ünnepsége emlékezetes tapasztalat, amely mélyen beivódik a hallgatók és az intézmény közösségébe. A jövőben az SZFE folytatja hagyományait és továbbra is képzi a következő generáció művészeit. Az itt végzetteknek kötelességük továbbvinni azokat az értékeket és tanulságokat, amelyeket az SZFE közösségétől és a díszdiplomásoktól kaptak. Ez az örökség értékes kincs, amelyet meg kell őrizni és továbbadni a jövő generációk számára. Az SZFE közösségében ez a találkozás azt üzeni, hogy a művészet sosem öregszik meg, és az évtizedek során felhalmozott tapasztalat mindig továbbadható és megőrizhető az utókor számára.

A fiatal művészek legtöbb, amit tehetnek, hogy hálával és tisztelettel tekintenek az előttük járó generációkra, és igyekeznek méltók lenni a hagyatékhoz. Az egyetem közössége büszke lehet arra a hagyományra, amelyet a díszdiplomás művészek képviselnek.

Aranydiplomát vett át: Borbás Gabriella, Sáfár Anikó, Kabay Barnabás, András Ferenc, Markovits Borbála, Reviczky Gábor.

Gyémántdiplomát vett át: Lugossy László, Gyöngyössy Katalin, Harsányi Frigyes, Nagy Anna, Sándor János.

Vasdiplomát vett át: Bodrogi Gyula, Perlaky István.

Rubindiplomát vett át: Ambrus András.

Egyéb hírek

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.
Több betöltése Több betöltése