Az SZFE hallgatói lendületesen szórakoztatták az EFOTT közönségét

2023 július 17., hétfő 15:20.
Share

Az idei EFOTT fesztivál egyik különleges pillanata az SZFE diákjainak előadása volt, akik magukkal ragadták a közönséget lendületes és felejthetetlen produkcióikkal. Csepregi Éva és Végvári Ádám énekesek az Abrakazabra zenekar és az SZFE hallgatóinak tánckara kíséretében adtak elő legendás slágereket, míg Lábas Viki és Columbo fiatal párosa Neoton-slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A Soproni Nagyszínpadon július 14-én lépett fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt zenés színművész osztálya. A rendhagyó, összművészeti előadásban hallgatóink egy 80-as, 90-es éveket megidéző produkciót állítottak színpadra.

Az EFOTT fesztivál mindig is híres volt a sokszínű műsorairól és az izgalmas fellépőkről. Az SZFE diákjainak jelenléte azonban különösen izgalmas és várt esemény volt, hiszen az egyetem művészeti tehetségei a frissességüket és kreativitásukat hozták a nagyszínpadra.

Az előadás első részében Csepregi Éva és Végvári Ádám ragyogtatták meg a színpadot. Az Abrakazabra zenekar és az SZFE hallgatóinak tánckara kíséretében új életet leheltek a legendás slágerekbe, mint például a “Holnap hajnalig”, a “Nyár van” és a “Santa Maria”. A hallgatóság az első pillanattól kezdve felfokozott hangulatban volt, és az énekesek karizmatikus előadásmódjukkal és lenyűgöző hangjukkal szívták magukba az energiát a közönségtől. A fellépők között szerepelt még Nagy Feró, Zalatnay Cini, Karácsony János, a Neoton Família Sztárjai, Schoblocher Barbara, Lábas Viki, Kéri András (Columbo), Király Viktor és a BSW.

Az SZFE diákjai számára az EFOTT fesztivál nagyszerű lehetőséget jelentett, hogy színpadra lépjenek és bemutassák tehetségüket a szélesebb közönség előtt. Az EFOTT-on történt SZFE-s előadás valóban felejthetetlen élményt nyújtott mind a fellépők, mind pedig a közönség számára.

A háttérprodukciót Fejes Szabolcs másodéves prózai színházrendező szakos hallgatónk állította a nagyszínpadra. A műsor vizuális elemeit Kotsis Gergely másodéves dokumentumfilm-rendező szakos készítette, a jelmezeket és a díszletet pedig Huszár Eszter látványtervező álmodta meg.

Fotó: Karip Tímea / Index

 

Egyéb hírek

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Több betöltése Több betöltése