Az SZFE hallgatói lendületesen szórakoztatták az EFOTT közönségét

2023 július 17., hétfő 15:20.
Share

Az idei EFOTT fesztivál egyik különleges pillanata az SZFE diákjainak előadása volt, akik magukkal ragadták a közönséget lendületes és felejthetetlen produkcióikkal. Csepregi Éva és Végvári Ádám énekesek az Abrakazabra zenekar és az SZFE hallgatóinak tánckara kíséretében adtak elő legendás slágereket, míg Lábas Viki és Columbo fiatal párosa Neoton-slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A Soproni Nagyszínpadon július 14-én lépett fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt zenés színművész osztálya. A rendhagyó, összművészeti előadásban hallgatóink egy 80-as, 90-es éveket megidéző produkciót állítottak színpadra.

Az EFOTT fesztivál mindig is híres volt a sokszínű műsorairól és az izgalmas fellépőkről. Az SZFE diákjainak jelenléte azonban különösen izgalmas és várt esemény volt, hiszen az egyetem művészeti tehetségei a frissességüket és kreativitásukat hozták a nagyszínpadra.

Az előadás első részében Csepregi Éva és Végvári Ádám ragyogtatták meg a színpadot. Az Abrakazabra zenekar és az SZFE hallgatóinak tánckara kíséretében új életet leheltek a legendás slágerekbe, mint például a „Holnap hajnalig”, a „Nyár van” és a „Santa Maria”. A hallgatóság az első pillanattól kezdve felfokozott hangulatban volt, és az énekesek karizmatikus előadásmódjukkal és lenyűgöző hangjukkal szívták magukba az energiát a közönségtől. A fellépők között szerepelt még Nagy Feró, Zalatnay Cini, Karácsony János, a Neoton Família Sztárjai, Schoblocher Barbara, Lábas Viki, Kéri András (Columbo), Király Viktor és a BSW.

Az SZFE diákjai számára az EFOTT fesztivál nagyszerű lehetőséget jelentett, hogy színpadra lépjenek és bemutassák tehetségüket a szélesebb közönség előtt. Az EFOTT-on történt SZFE-s előadás valóban felejthetetlen élményt nyújtott mind a fellépők, mind pedig a közönség számára.

A háttérprodukciót Fejes Szabolcs másodéves prózai színházrendező szakos hallgatónk állította a nagyszínpadra. A műsor vizuális elemeit Kotsis Gergely másodéves dokumentumfilm-rendező szakos készítette, a jelmezeket és a díszletet pedig Huszár Eszter látványtervező álmodta meg.

Fotó: Karip Tímea / Index

 

Egyéb hírek

Podcast - Bánk bán bábopera

Bánk bán szarvasként, Gertrúd galléros gyíkként, Ottó kígyóként, Melinda pedig galamb képében jelenik meg Katona József drámájának SZFE-s feldolgozásában. De nem csak ebből a szempontból mondható különlegesnek Fejes Szabolcs III. éves prózai színházrendező szakos hallgató előadása: báboperaként állította színpadra a Bánk bánt. Ez azt is mutatja, hogy a mai fiatal alkotók fantáziáját ugyanúgy megmozgatja a magyar drámairodalom csúcsalkotása, mint a nagy rendezőelődökét. Azt, hogy a merésznek mondható adaptációt hogyan fogadja a közönség, már megtapasztalhatták a hallgatók, ráadásul nemzetközi szinten. Ugyanis az alkotókat az a megtiszteltetés érte, hogy darabjuk premierjének a londoni Liszt Intézet adott otthont. A londoni bemutatóról a bábopera rendezője és zenei vezetője, Erdős Boglára hazatérésük után nekünk is mesélt. Az interjút itt tudjátok meghallgatni.

Nemzetközi Nyári Akadémia - videó

Nemzetközi Nyári Akadémiát rendezett az SZFE, a Soproni Egyetem és a Nemzeti Színház együttműködésével. A francia, török, grúz és magyar hallgatók minden nyelvi nehézséget áthidalva együtt alkottak egy héten át Sopronban. Nézd meg a nemzetközi tábor összefoglaló videóját.

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Több betöltése Több betöltése