Az SZFE hallgatói lendületesen szórakoztatták az EFOTT közönségét

2023 július 17., hétfő 15:20.
Share

Az idei EFOTT fesztivál egyik különleges pillanata az SZFE diákjainak előadása volt, akik magukkal ragadták a közönséget lendületes és felejthetetlen produkcióikkal. Csepregi Éva és Végvári Ádám énekesek az Abrakazabra zenekar és az SZFE hallgatóinak tánckara kíséretében adtak elő legendás slágereket, míg Lábas Viki és Columbo fiatal párosa Neoton-slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A Soproni Nagyszínpadon július 14-én lépett fel a Színház- és Filmművészeti Egyetem Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt zenés színművész osztálya. A rendhagyó, összművészeti előadásban hallgatóink egy 80-as, 90-es éveket megidéző produkciót állítottak színpadra.

Az EFOTT fesztivál mindig is híres volt a sokszínű műsorairól és az izgalmas fellépőkről. Az SZFE diákjainak jelenléte azonban különösen izgalmas és várt esemény volt, hiszen az egyetem művészeti tehetségei a frissességüket és kreativitásukat hozták a nagyszínpadra.

Az előadás első részében Csepregi Éva és Végvári Ádám ragyogtatták meg a színpadot. Az Abrakazabra zenekar és az SZFE hallgatóinak tánckara kíséretében új életet leheltek a legendás slágerekbe, mint például a „Holnap hajnalig”, a „Nyár van” és a „Santa Maria”. A hallgatóság az első pillanattól kezdve felfokozott hangulatban volt, és az énekesek karizmatikus előadásmódjukkal és lenyűgöző hangjukkal szívták magukba az energiát a közönségtől. A fellépők között szerepelt még Nagy Feró, Zalatnay Cini, Karácsony János, a Neoton Família Sztárjai, Schoblocher Barbara, Lábas Viki, Kéri András (Columbo), Király Viktor és a BSW.

Az SZFE diákjai számára az EFOTT fesztivál nagyszerű lehetőséget jelentett, hogy színpadra lépjenek és bemutassák tehetségüket a szélesebb közönség előtt. Az EFOTT-on történt SZFE-s előadás valóban felejthetetlen élményt nyújtott mind a fellépők, mind pedig a közönség számára.

A háttérprodukciót Fejes Szabolcs másodéves prózai színházrendező szakos hallgatónk állította a nagyszínpadra. A műsor vizuális elemeit Kotsis Gergely másodéves dokumentumfilm-rendező szakos készítette, a jelmezeket és a díszletet pedig Huszár Eszter látványtervező álmodta meg.

Fotó: Karip Tímea / Index

 

Egyéb hírek

1956 hőseire emlékeztünk

Egyetemünk az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartotta október 23-ai megemlékezését. Az eseményen beszédet mondott Kiss József Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Soproni Petőfi Színház igazgatója, egyetemünk oktatója. Az ünnepi műsort Mátyássy Szabolcs és Méhes László másodéves zenés színművész osztályának előadása tette teljessé.

Dokumentumfilm kategóriában is SZFE-s hallgató filmjét díjazták Varsóban

Az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották a Mélypont érzés című új magyar dokumentumfilm világpremierjét. A rangos szemlén elsős (DLA) doktorandusz hallgatónk, Miklós Ádám rendező alkotása a 15 új dokumentumfilmet bemutató versenyprogramban indult. A zsűri nagyra értékelte a film emberi megközelítését és mély empátiájátezért külön elismeréssel jutalmazta az alkotást. A Filmintézet Inkubátor Programjában készült elsőfilm két szerfüggő felépülését mutatja, és december 5-én érkezik a hazai mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Különdíjat nyert a Holnap meghalok Varsóban!

Egyetemünk elsős (DLA) doktorandusz hallgatója, Cibulya Nikol független magyar horrorfilmje különdíjat kapott a 40. Varsói Nemzetközi Filmfesztivál első és második játékfilm-kategóriájában. A világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmfesztiváljának versenyprogramjában hallgatónké volt az egyetlen magyar játékfilm.

SZFE-s filmek versenyeznek három rangos fesztiválon

A napokban több SZFE-s film is képviseli egyetemünket három különböző filmfesztiválon: az Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon Szolnokon, a Malter filmfesztiválon Debrecenben és a Nordisk Ungdom Film Festival-on Norvégiában.

Hallgatónk szövegeivel kel új életre Mikszáth klasszikusa

A Békéscsabai Jókai Színházban megkezdődtek a Mikszáth klasszikusa, a Noszty fiú esete Tóth Marival című regény alapján készülő előadás próbái. A darab dramaturgja Czene-Polgár Donát, egyetemünk harmadéves hallgatója.

Újabb filmes stúdióval bővült az SZFE: átadtuk a Kovács László Műtermet

Egyetemünk a mai napon ünnepélyes keretek között adta át legújabb filmes stúdióját. Az operatőr- és rendezőképzést szolgáló műtermet egykori hallgatónkról, a világhírű Kovács László operatőrről neveztük el. A beruházás újabb bizonyítéka egyetemünk elkötelezettségének az oktatás színvonalának folyamatos emelése és az intézményfejlesztés mellett.

Magyar és török novellákat állítanak színpadra az SZFE hallgatói

A magyar-török kulturális kapcsolatokat felidéző T’örökségünk című novelláskötetet ünnepélyes keretek között mutatták be hétfőn a Műcsarnokban. Az eseményen prof. dr. Sepsi Enikő, az SZFE rektora ismertette, hogy a kötet válogatott novelláiból az egyetem két rendező hallgatója készít színpadi adaptációt, amelynek premierjét november közepére tervezik.

Esthajnal - A szabadság és szerelem drámai találkozása a Nemzeti Színházban

 „Szerintem Magyarország egyik legnagyobb színházi mozdulata volt a mai este” – fogalmazott Szarka Tamás, az Esthajnal című ősbemutató zeneszerzője a premier után. „Talán ez a darab egy újjászületés számunkra, egy új indulás kezdete” – mondta Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója.

Több betöltése Több betöltése