Dr. Szarka Gábor levélben köszönt el az SZFE polgárságától

2023 július 31., hétfő 21:32.
Share

Dr. Szarka Gábor, az SZFE kancellárja levelében, elismeréssel számol be az elmúlt három év sikeres időszakáról. Az egyetem jelentős fejlesztéseket hajtott végre a modellváltás után, modernizálta az infrastruktúrát és az oktatási programokat. Az elért eredményekre büszkén tekint vissza, köszönetét fejezi ki az oktatóknak, hallgatóknak, valamint a Kancellária munkatársainak.

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A mai nappal kancellári működésem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen véget ér. Ezúton fejezem ki köszönetemet Önöknek az elmúlt három esztendő közös munkájáért, az elért eredményekért. A modellváltást követően az SZFE történetének legnagyobb szabású fejlesztését hajtottuk végre, helyreállítottuk az Egyetem működését, megújult a teljes ingatlanállomány, modernizáltuk a képzési infrastruktúrát és eszközállományt, digitalizáltuk  és nagyrészt papírmentessé tettük  az adminisztratív folyamatokat. 

Rendkívül büszkék lehetünk az oktatásban elért eredményekre is. Sikeres akkreditációs eljáráson vagyunk túl, átalakítottuk a doktori adminisztrációt, elindítottunk egy rendkívül fontos társadalmi felzárkóztatási- és tehetségkutató programot, kialakítottuk az Egyetem innovációs ökoszisztémáját, élére álltunk a művészeti egyetemek hallgatói és művészeti együttműködésének. A nemzetközi kapcsolatépítés területén is egy egészen egyedülálló projekttel büszkélkedhetünk: a Madách Projektben 4 kontinens 11 országa részvételével, Vidnyánszky Attila rendezésében kelt életre Madách Imre fő műve, Az ember tragédiája, mely mintegy megkoronázása volt az elmúlt három esztendő közös munkájának. Mindezen erőfeszítéseinket és eredményeinket felvételi számaink is visszatükrözik: idén rekordszámú felvételiző érkezik Egyetemünkre.

A modellváltás utáni “újjáépítés” időszaka most lezárult és egy új fejezet veszi kezdetét. Még egyszer köszönöm a közös munkát vezetőtársaimnak, oktatóknak, hallgatóknak, különösen pedig a kancellária valamennyi munkatársának. Kérem Önöket, hogy továbbra is támogassák a fenntartó Alapítvány kuratóriumának erőfeszítéseit, célkitűzéseit, valamint az Egyetem új vezetésének munkáját. Biztos vagyok benne, hogy Egyetemünk sikerre van ítélve, melyet azonban csak összefogással, és közös munkával lehet elérni.   

Sok sikert, jó erőt, egészséget és eredményekben gazdag jövőt kívánok Önöknek, az SZFE közösségének!

Dr. Szarka Gábor
kancellár
Színház- és Filmművészeti Egyetem

Egyéb hírek

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti olasz bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina harmadéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Több betöltése Több betöltése