Együttműködési megállapodás a Károli Gáspár Református Egyetemmel

február 23., péntek 14:24
Share

A mai napon együttműködési megállapodást kötött a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Károli Gáspár Református Egyetemmel. A művészeti-oktatási területre vonatkozó kétoldalú megállapodást Prof. Dr. Sepsi Enikő és Prof. Dr. Trócsányi László rektorok írták alá.

A megállapodásnak köszönhetően a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet, valamint a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium hallgatói térítésmentesen látogathatják az SZFE előadásait. A 2024/2025. tanévtől a színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgatók a kurzustematika részeként az SZFE vizsgaelőadásairól, vizsgafilmjeiről is írhatnak színikritikát. A kommunikáció- és mozgóképkultúra osztatlan tanárszakos hallgatók tanítási gyakorlatuk részeként térítés nélkül vehetnek részt az SZFE Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetében készülő vizsgafilmek létrehozásában.

A megállapodás célja továbbá, hogy a színházszociológia, a színházantropológia és a drámapedagógia terén közös kutatások is elinduljanak, illetve, hogy a Benda Kálmán Szakkollégium – amelynek alapítását Sepsi Enikő kezdeményezte, aki 11 évig volt a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet vezetője – és az SZFE Szakkollégiuma közös szakmai programokat szervezzen.

Egyéb hírek

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják, és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Interjú Berzsenyi Krisztinával

Berzsenyi Krisztina díszlet- és jelmeztervező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetének oktatója a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetésében részesült. A díjról és pályafutásáról kérdeztük az alkotót.

Kreatív képzések és mesterkurzusok az SZFE virtuális stúdiójában

Az SZFE virtuális stúdiója megreformálja a filmművészet oktatását: világszerte elismert mesterek vezetésével és a 3D-s LED-falban rejlő lehetőségek felfedezésével új korszak nyílik meg az SZFE hallgatói számára.

Több betöltése Több betöltése