Felhívás az Európai Felsőoktatási Térség bolognai folyamatának felmérésére irányuló kérdőív kitöltésére

2023 augusztus 24., csütörtök 13:58.
Share

Az SZFE egyetemi polgárainak is lehetősége van kitölteni a kérdőívet, határidő 2023. augusztus 27.

A Bologna Follow Up Group munkáját támogató IN-GLOBAL konzorcium kérdőívet állított össze az Európai Felsőoktatási Térségről (EHEA) és a Bolognai folyamatról rendelkezésre álló információk felmérése céljából. A felmérés annak elemzésére irányul, hogy a felsőoktatási közösség számos, különböző szereplője milyen ismeretekkel rendelkezik e témában, és ennek alapján milyen kulcsfontosságú kérdéseket érdemes megvitatni a jövőben a felsőoktatásra irányuló szakpolitikák és fejlesztések terén. Válaszokat várnak a felsőoktatási közösség minden tagjától, hallgatóktól, oktatóktól, munkatársaktól, vezetőktől, függetlenül attól, hogy a kérdőív kitöltője aktív-e egy adott érdekelt szervezetben, irányító testületben vagy sem. A felmérés eredményeit felhasználják további tevékenységek és kommunikációs eszközök kidolgozására az együttműködés fokozása érdekében, hogy a Bolognai folyamat jobban érthetővé és hatékonyabbá váljon.

A kérdőív az alábbi linken elérhető:

GLOBÁLIS FELMÉRÉSEK (limesurvey.net)

A kérdőív 2023. augusztus 27-ig tölthető ki.

Egyéb hírek

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti olasz bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina harmadéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Több betöltése Több betöltése