Fesztivált rendez a prózai színművész osztály

február 5., hétfő 13:49
Share

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2025-ben diplomázó prózai színművész osztálya az elmúlt négy év alatt készült vizsgaelőadásait mutatja be egy tíznapos fesztiválon.

A fesztivál a Kundera-regényből színpadra adaptált Lassúsággal vette kezdetét, és február 12-ig tart. Műsorra tűzik A gömbfejűek és a csúcsfejűeket, A vihar kapujábant, a Liliomvizsgát, a Leonce és Léna 21-et, a Merlin, avagy a puszta országot, a Kinek az ég alatt már senkije sincsen…-t, a Troilus és Cressidát, valamint elhangzanak Cicero szónoki beszédei is.

A jelenleg negyedéves osztály tagjai: Atlasz Barnabás, Biró Kristóf, Bukovszky Orsolya, Gál Réka Ágota, Juniki Noémi, Kozma Veronika Mária, Kukovecz Ákos, Lukács Ádám, Molnár András, Németh Áron Valentin, Nyomárkay Zsigmond és Pigler Emília Zita.

A maratoni eseménysorozat létrehozásában közreműködött Hegedűs D. Géza, Zsótér Sándor, ifj. Vidnyánszky Attila, Nagy Péter István, Hegymegi Máté, Márkos Albert és több rendezőhallgató. Az előadások az SZFE Rákóczi úti és Vas utcai játszóhelyein, köztük az Ódry Színpadon, a Manyi Kulturális Műhelyben, illetve a Pesti Színházban láthatók.

Forrás: magyarnemzet.hu

 

Egyéb hírek

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Felhívás- Projektpályázat fiatal színházi rendezőknek

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház színházrendezői pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. 08.21 éjfél.

SZFE-s siker a MOZ.GO-n

Az SZFE két oktatója is szerepel az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjai között. Koltai Lajos a Semmelweissel a legjobb játékfilm és legjobb rendező díját hozta el, míg Baska Barbara a Baska magyarul beszél című alkotásával a legjobb rövid dokumentumfilm-kategóriában győzött.

Interjú az Életműdíjas Gulyás Budával

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjját vette át Gulyás Buda, aki idén akciórendező osztályt indít az SZFE-n. Életpályájáról, a second-unit rendezői pályáról és jövőbeli terveiről kérdeztük.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Interjú az Életműdíjas Selmeczi Györggyel

A MOZ.GO idei életműdíjait tegnap este adták át Balatonfüreden a kongresszusi központban. A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal tüntette ki Selmeczi Györgyöt, az ötödéves zenés színművészévfolyam osztályvezetőjét.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Elstartolt a MOZ.GO

Vizsgafilmek anno és most, közönségtalálkozó és tejszínhab – ezzel várja az SZFE a filmek szerelmeseit a MOZ.GO-n.

Filmvetítés a Vigadóban – András Ferencre emlékeztek a tanítványai

Jól kell rendezni, csináljatok jó filmeket! – adta útravalóul tanítványainak az áprilisban elhunyt András Ferenc, Kossuth-díjas filmrendező.

Az SZFE harmadéves rendező szakos hallgatói filmvetítéssel tisztelegtek egykori osztályvezető tanáruk előtt a Pesti Vigadóban. Mi is részt vettünk a megemlékezésen.

Új távlatok: Novák Flóra Erasmus+ élménybeszámolója Spanyolországból

„Olyan ez a program nekem, mint egy vérfrissítés” – mondja Novák Flóra III. éves bábszínészhallgató, aki az Erasmus+ hallgatói mobilitás keretében érkezett a spanyolországi Vigóba. Az elmúlt hónapokban szerzett tapasztalatairól, élményeiről, a spanyolországi egyetemista életről mesélt az szfe.hu-nak.

Több betöltése Több betöltése