Hirdetmény - EHÖK választás

2023 szeptember 28., csütörtök 10:31.
Share

Tisztelt Hallgatók!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata (a továbbiakban: „HÖK”) 2023. szeptember 25. napján hozott határozata alapján a HÖK Alapszabályának 1. sz. mellékletét képező választási szabályzat (a továbbiakban: „Szabályzat”) szerint tájékoztatja a T. Hallgatókat, hogy a HÖK választását az alábbi időpontra és helyszínre tűzte ki:

2023. OKTÓBER 12. (CSÜTÖRTÖK), 1016 BUDAPEST, MÉSZÁROS UTCA 48., 9:00-16:00 KÖZÖTT

2023. OKTÓBER 13. (PÉNTEK), 1088 BUDAPEST, SZENTKIRÁLYI UTCA 32/A., 9:00-12:00 KÖZÖTT és 1088 BUDAPEST, VAS UTCA 2/D. 13:00-16:00 KÖZÖTT

A választáson minden beiratkozott, felsőoktatású szakképzésben, alap-, mester-, osztatlan szakos képzésben részt vevő hallgató választó. A választáson minden beiratkozott, felsőoktatású szakképzésben, alap-, mester-, osztatlan szakos képzésben részt vevő hallgató választható.

A választás titkos szavazással történik, szavazati jog kizárólag személyesen gyakorolható. A szavazólapokat a hallgatók a szavazóurnáknál vehetik át a Választási- és Szavazatszámláló Bizottság (a továbbiakban: „VB”) tagjaitól.

A leadott szavazat akkor érvényes, ha a jelöltcsapat alatti rubrikák egyikében két egymást metsző vonal van, minden egyéb esetben a szavazat érvénytelen.

A választás érvényes, ha azon a beiratkozott teljes idejű képzésben résztvevő, nappali tagozatos hallgatók legalább 25%-a részt vett. A választás eredményes, ha a jelölt csapat megszerzi a szavazatok egyszerű többségét.

A választások előzetes eredményét a VB a szavazatszámlálás befejeztét követő leghamarabbi időpontban közzéteszi.

A választás előzetes eredményével kapcsolatos kifogásokat az előzetes eredmény közzététele után, 2 munkanapon belül lehet előterjeszteni. Ha e határidőn belül nem érkezik kifogás, vagy a Választási- és Szavazatszámláló Bizottság a kifogásokat elutasítja, a választások eredménye jogerőssé válik.

A választással kapcsolatos észrevételeket, kifogásokat a VB elnökéhez kell benyújtani, írásbeli indokolással együtt. A VB a panaszt 3 munkanapon belül köteles elbírálni, döntése ellen fellebbezéssel lehet élni. A választás menetével kapcsolatos kifogásokat a választások ideje alatt lehet előterjeszteni.

A jelöltlistára való felkerülés feltétele:

– legalább 9 fős, csoportos pályázat, amelyben szerepel az HÖK elnök-jelölt, az általános elnökhelyettes-jelölt és három alelnökjelölt, a Kulturális Bizottsági elnökjelölt, a

Kommunikációs és Tanulmányi Bizottsági elnökjelölt, a Diákjóléti és Kollégiumi Bizottsági elnökjelölt és a Gazdasági Bizottsági elnökjelölt;

– a csoportos pályázatnak tartalmaznia kell a jelöltek nevét, a megpályázott tisztségét, terveit és célkitűzéseit rövid, legfeljebb kétoldalas összefoglaló alakjában.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. október 4. (szerda), 14:00

A pályázatok benyújtásának helye: 1117 Budapest, Gábor Dénes utca 4., Infopark C. épület

A pályázatokat a VB elnöke (Fiedler Katalin oktatástámogatási igazgatóhelyettes) részére kell benyújtani!

A jelöltek listáját a VB 2023. október 4. napján nyilvánosságra hozza.

A jelöltek nyilvános fóruma, illetve nyilvános vitájára 2023. október 6. napján kerül sor 18:00 órakor a 1088 Budapest, Rákóczi út 21. V. emeleti tornatermében.

Az Egyetem szellemiségével összeegyeztethető választási kampány megengedett, legfeljebb egy hétben, azonban a választást megelőző munkanaptól, azaz 2023. október 11. napjától a választás végéig tilos bármilyen kampányt folytatni.

A Szabályzat teljes terjedelmében megtekinthető: HÖK

Budapest, 2023. szeptember 28.

Fiedler Katalin Választási- és Szavazatszámláló Bizottság elnök

EHÖK választási hirdetmény

EHÖK választási hirdetmény – nyilvános vita

EHÖK választásra beérkezett pályázatok:

Hallgatói Összefogás

Új híd

Egyéb hírek

Orgon szerepében Quintus Konrád

Amikor Molière 360 évvel ezelőtt megírta a Tartuffe című színdarabját, aligha gondolt arra, hogy lesznek korok és társadalmak, amelyekben ez a komédia még mindig fájdalmasan őszinte. S hogy lesznek nők és férfiak, akiknek, ha látják Tartuffe ármánykodását, hirtelen szűk lesz a zsöllye, kényelmetlen a szembesítés. Moliere: Tartuffe-kritika.

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai: Selmeczi György és Gulyás Buda

Az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon két kiemelkedő alkotó, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr részesül életműdíjban, elismerve az SZFE oktatóinak és a magyar filmkultúra meghatározó alakjainak hosszú évtizedeken át tartó munkáját. 

Szép Ernő vizsgaelőadás az SZFE-n

Pányik Tamás harmadéves prózai színházrendező hallgató Szép Ernő Májusát rendezte meg a Nemzeti Színházban.

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

Több betöltése Több betöltése