Hirdetmény - EHÖK választás

szeptember 28., csütörtök 10:31
Share

Tisztelt Hallgatók!

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata (a továbbiakban: „HÖK”) 2023. szeptember 25. napján hozott határozata alapján a HÖK Alapszabályának 1. sz. mellékletét képező választási szabályzat (a továbbiakban: „Szabályzat”) szerint tájékoztatja a T. Hallgatókat, hogy a HÖK választását az alábbi időpontra és helyszínre tűzte ki:

2023. OKTÓBER 12. (CSÜTÖRTÖK), 1016 BUDAPEST, MÉSZÁROS UTCA 48., 9:00-16:00 KÖZÖTT

2023. OKTÓBER 13. (PÉNTEK), 1088 BUDAPEST, SZENTKIRÁLYI UTCA 32/A., 9:00-12:00 KÖZÖTT és 1088 BUDAPEST, VAS UTCA 2/D. 13:00-16:00 KÖZÖTT

A választáson minden beiratkozott, felsőoktatású szakképzésben, alap-, mester-, osztatlan szakos képzésben részt vevő hallgató választó. A választáson minden beiratkozott, felsőoktatású szakképzésben, alap-, mester-, osztatlan szakos képzésben részt vevő hallgató választható.

A választás titkos szavazással történik, szavazati jog kizárólag személyesen gyakorolható. A szavazólapokat a hallgatók a szavazóurnáknál vehetik át a Választási- és Szavazatszámláló Bizottság (a továbbiakban: „VB”) tagjaitól.

A leadott szavazat akkor érvényes, ha a jelöltcsapat alatti rubrikák egyikében két egymást metsző vonal van, minden egyéb esetben a szavazat érvénytelen.

A választás érvényes, ha azon a beiratkozott teljes idejű képzésben résztvevő, nappali tagozatos hallgatók legalább 25%-a részt vett. A választás eredményes, ha a jelölt csapat megszerzi a szavazatok egyszerű többségét.

A választások előzetes eredményét a VB a szavazatszámlálás befejeztét követő leghamarabbi időpontban közzéteszi.

A választás előzetes eredményével kapcsolatos kifogásokat az előzetes eredmény közzététele után, 2 munkanapon belül lehet előterjeszteni. Ha e határidőn belül nem érkezik kifogás, vagy a Választási- és Szavazatszámláló Bizottság a kifogásokat elutasítja, a választások eredménye jogerőssé válik.

A választással kapcsolatos észrevételeket, kifogásokat a VB elnökéhez kell benyújtani, írásbeli indokolással együtt. A VB a panaszt 3 munkanapon belül köteles elbírálni, döntése ellen fellebbezéssel lehet élni. A választás menetével kapcsolatos kifogásokat a választások ideje alatt lehet előterjeszteni.

A jelöltlistára való felkerülés feltétele:

– legalább 9 fős, csoportos pályázat, amelyben szerepel az HÖK elnök-jelölt, az általános elnökhelyettes-jelölt és három alelnökjelölt, a Kulturális Bizottsági elnökjelölt, a

Kommunikációs és Tanulmányi Bizottsági elnökjelölt, a Diákjóléti és Kollégiumi Bizottsági elnökjelölt és a Gazdasági Bizottsági elnökjelölt;

– a csoportos pályázatnak tartalmaznia kell a jelöltek nevét, a megpályázott tisztségét, terveit és célkitűzéseit rövid, legfeljebb kétoldalas összefoglaló alakjában.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. október 4. (szerda), 14:00

A pályázatok benyújtásának helye: 1117 Budapest, Gábor Dénes utca 4., Infopark C. épület

A pályázatokat a VB elnöke (Fiedler Katalin oktatástámogatási igazgatóhelyettes) részére kell benyújtani!

A jelöltek listáját a VB 2023. október 4. napján nyilvánosságra hozza.

A jelöltek nyilvános fóruma, illetve nyilvános vitájára 2023. október 6. napján kerül sor 18:00 órakor a 1088 Budapest, Rákóczi út 21. V. emeleti tornatermében.

Az Egyetem szellemiségével összeegyeztethető választási kampány megengedett, legfeljebb egy hétben, azonban a választást megelőző munkanaptól, azaz 2023. október 11. napjától a választás végéig tilos bármilyen kampányt folytatni.

A Szabályzat teljes terjedelmében megtekinthető: HÖK

Budapest, 2023. szeptember 28.

Fiedler Katalin Választási- és Szavazatszámláló Bizottság elnök

EHÖK választási hirdetmény

EHÖK választási hirdetmény – nyilvános vita

EHÖK választásra beérkezett pályázatok:

Hallgatói Összefogás

Új híd

Egyéb hírek

Berecz Péter Junior Prima-díjas újságíró diplomafilmje

Berecz Péter Junior Prima- díjas újságíró 2023-ban diplomázott az SZFE-n televíziós műsorkészítő szakon. A film 50 perces televíziós riport-dokumentumfilm, és a finn oktatási rendszert vizsgálja magyar szemszögből.

Meghívó Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére.

Meghívó Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére.

MEGHÍVÓ Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

MEGHÍVÓ Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére.

SZFE Backstage- prózai színművész szak zenés színészmesterség órája Kálloy Molnár Péterrel

Az SZFE Backstage soron következő részében az SZFE prózai színművész szak zenés színészmesterség óráján jártunk.

Az SZFE második Nyílt Napja: Interaktív betekintés a filmes képzés világába

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem második Nyílt Napjának megrendezése a filmes képzés iránt érdeklődő hallgatójelöltek számára ismételten bizonyította, hogy az egyetem elkötelezett a tehetségek felkutatása és a képzése iránt. Az eseményt a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezető-helyettesei, Csáky Attila és Pacskovszky József nyitották meg, üdvözölve a nagy létszámú hallgatóságot.

Semmelweis című film kulisszái

Koltai Lajos filmrendező és operatőr, az SZFE filmrendező MA oktatója nem csupán a filmvásznon teremt csodát, de tanítványainak is lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjenek a filmes alkotások mögött rejlő munkafolyamatokba. Erről tanúskodik az a mély benyomás is, amit a Semmelweis című film forgatása hagyott hallgatójában.

Több betöltése Több betöltése