Idén is megrendezik a speciális filmek szemléjét

november 7., kedd 13:24
Share

Hat kontinens 33 országából összesen 192 pályamű érkezett az idei, 9. Magyar Speciális Filmfesztiválra. A fogyatékossággal élők november 7–9. közötti nemzetközi filmes szemléjén 60 alkotást vetítenek le. A műveket a zsűri szakmai szempontok mellett egyebek közt a kreativitás, a hiteles ábrázolás, valamint a segítés és a méltóság bemutatása alapján értékeli majd. A díjakat november 9-én, az Eötvös  10 Művelődési Házban adják át.

A főváros mellett Eger, Szolnok és Szombathely ad majd otthont a vetítéseknek. A díjak is gyarapodtak, ugyanis a Színház- és Filmművészeti Egyetem, amellyel tavaly kezdődött az együttműködés, idén két új díjjal ismeri majd el az alkotókat. Ezeknek az odaítéléséről saját zsűrizésük alapján döntenek. A fesztivál szakmai zsűrijében a múlt évhez hasonlóan idén is Varsányi Ferenc filmrendező, Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár, Kulcsár Tamás filmrendező, Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, médiapedagógus, Szabó Bianka speciális filmes alkotó és Szaffner Gyula ügyvivő szakértő foglalnak majd helyet.

A filmfesztivál fővédnöke, Kollarik Tamás Magyar Film-díjas és Bánffy Miklós-díjas alkotó felidézte azt is, hogy még a Magyar Média Mecenatúra Program koordinátoraként került kapcsolatba a filmfesztivál szervezőivel, akiknek munkáját több mint egy évtizede támogatja.

A teljes cikk itt olvasható:

Egyéb hírek

Berecz Péter Junior Prima-díjas újságíró diplomafilmje

Berecz Péter Junior Prima- díjas újságíró 2023-ban diplomázott az SZFE-n televíziós műsorkészítő szakon. A film 50 perces televíziós riport-dokumentumfilm, és a finn oktatási rendszert vizsgálja magyar szemszögből.

Meghívó Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Trencsényi Klára DLA disszertációjának nyilvános védésére.

Meghívó Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Szilágyi Bálint DLA disszertációjának nyilvános védésére.

MEGHÍVÓ Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Nagy Gergely DLA disszertációjának nyilvános védésére

MEGHÍVÓ Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem, Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Balogh Áron Zsigmond DLA disszertációjának nyilvános védésére.

SZFE Backstage- prózai színművész szak zenés színészmesterség órája Kálloy Molnár Péterrel

Az SZFE Backstage soron következő részében az SZFE prózai színművész szak zenés színészmesterség óráján jártunk.

Az SZFE második Nyílt Napja: Interaktív betekintés a filmes képzés világába

Az Színház- és Filmművészeti Egyetem második Nyílt Napjának megrendezése a filmes képzés iránt érdeklődő hallgatójelöltek számára ismételten bizonyította, hogy az egyetem elkötelezett a tehetségek felkutatása és a képzése iránt. Az eseményt a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet vezető-helyettesei, Csáky Attila és Pacskovszky József nyitották meg, üdvözölve a nagy létszámú hallgatóságot.

Semmelweis című film kulisszái

Koltai Lajos filmrendező és operatőr, az SZFE filmrendező MA oktatója nem csupán a filmvásznon teremt csodát, de tanítványainak is lehetőséget ad arra, hogy betekintést nyerjenek a filmes alkotások mögött rejlő munkafolyamatokba. Erről tanúskodik az a mély benyomás is, amit a Semmelweis című film forgatása hagyott hallgatójában.

Több betöltése Több betöltése