Legjobb csapat díját kapta az SZFE a 15. Szín-Tár Fesztiválon

március 27., szerda 08:16
Share

Hétvégén véget ért a 15. jubileumi Szín-Tár Fesztivál, amelynek eredményéről nemrégiben döntött a négytagú zsűri. A legjobb csapatnak járó MMA-díjat az SZFE fizikai színházi rendező és koreográfus osztálya kapta. Az idei díj sorozatban a harmadik elismerés, amit az SZFE a fesztiválon kapott.

Március 18-23-a között rendezték meg Kecskeméten a 15. Szín-Tár Fesztivált, amelyen az SZFE negyedéves fizikai színházi koreográfus és a negyedéves prózai színművész osztálya mutatkozott be nagy sikerrel.

Március 21-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékeit láthatta a közönség Kecskeméten a Szín-Tár Fesztiválon. A negyedéves fizikai színházi koreográfus osztály Horváth Csaba rendezésében a Vérnász című tragédiával, míg a negyedéves prózai színművész osztály A gömbfejűek és a csúcsfejűek, avagy a gazdag gazdaggal társul szívesen című rémmesével állt színpadra, ami Bertolt Brecht műve alapján készült a szerző rendezéseiről is ismertté vált Zsótér Sándor rendezésében.

Szeretettel gratulálunk hallgatóinknak, az osztályvezetőknek és a rendezőnek!

Fotók: Benkő Emese

Egyéb hírek

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

Több betöltése Több betöltése