Operettvarázslat Martonvásáron - Az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatói hozták a legjobbat

január 31., szerda 10:48
Share

A “Cintányéros Cudar Világ – válogatás az operettirodalom gyöngyszemeiből” című előadás nemcsak a magyar operettirodalom remekeivel ajándékozta meg a közönséget, hanem az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatóinak kreatív energiájával is feltöltötte a termet.

Martonvásáron a múlt hétvégén egy felejthetetlen operettmese bontakozott ki, amikor az Operettszínház ifjú művészei betöltötték a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színpadát. A Cintányéros Cudar Világ– válogatás az operettirodalom gyöngyszemeiből című előadás nemcsak a magyar operettirodalom remekeivel ajándékozta meg a közönséget, hanem az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatóinak kreatív energiájával is feltöltötte a termet.

A színházi est során a Budapesti Operettszínház fiatal tehetségei olyan legendás operettszerzők dalait varázsolták színpadra, mint Huszka Jenő, Kálmán Imre, vagy Lehár Ferenc. Az operettirodalom gyöngyszemei, mint a Te rongyos élet, Hajmási Péter, Hajmási Pál és a Cintányéros cudar világ  újból meghódították a közönséget, ezúttal Martonvásáron keltve életre és idézve fel a műfaj nagy korszakának hangulatát.

Az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatói a szakma legjobbjaival állhattak egy színpadon, a fergeteges hangulat és a vastaps pedig szintén a fiatal művészek által nyújtott kimagasló teljesítményt igazolta, akik méltó módon zárták az idei magyar kultúra napja programsorozatát a teltházas előadáson.

Forrás: feol.hu

Fotók: Dreiszker József

Egyéb hírek

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti olasz bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina harmadéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Több betöltése Több betöltése