Operettvarázslat Martonvásáron - Az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatói hozták a legjobbat

január 31., szerda 10:48
Share

A „Cintányéros Cudar Világ – válogatás az operettirodalom gyöngyszemeiből” című előadás nemcsak a magyar operettirodalom remekeivel ajándékozta meg a közönséget, hanem az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatóinak kreatív energiájával is feltöltötte a termet.

Martonvásáron a múlt hétvégén egy felejthetetlen operettmese bontakozott ki, amikor az Operettszínház ifjú művészei betöltötték a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ színpadát. A Cintányéros Cudar Világ– válogatás az operettirodalom gyöngyszemeiből című előadás nemcsak a magyar operettirodalom remekeivel ajándékozta meg a közönséget, hanem az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatóinak kreatív energiájával is feltöltötte a termet.

A színházi est során a Budapesti Operettszínház fiatal tehetségei olyan legendás operettszerzők dalait varázsolták színpadra, mint Huszka Jenő, Kálmán Imre, vagy Lehár Ferenc. Az operettirodalom gyöngyszemei, mint a Te rongyos élet, Hajmási Péter, Hajmási Pál és a Cintányéros cudar világ  újból meghódították a közönséget, ezúttal Martonvásáron keltve életre és idézve fel a műfaj nagy korszakának hangulatát.

Az SZFE harmadéves zenés színművész hallgatói a szakma legjobbjaival állhattak egy színpadon, a fergeteges hangulat és a vastaps pedig szintén a fiatal művészek által nyújtott kimagasló teljesítményt igazolta, akik méltó módon zárták az idei magyar kultúra napja programsorozatát a teltházas előadáson.

Forrás: feol.hu

Fotók: Dreiszker József

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése