Prof. Dr. Sepsi Enikő: "Szeretném, ha az intézmény minden oktatója, dolgozója és hallgatója békességben tudna együtt dolgozni"

2023 szeptember 15., péntek 12:35.
Share

Prof. Dr. Sepsi Enikő 2023. szeptember 6-tól a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektora. Az Indexnek elmondta: fő célja, hogy az egyetemen mindenki békésen tudjon egymással dolgozni, és az SZFE az ország és a régió nemzetközileg is elismert képzési helyévé és tudományos-művészeti műhelyévé válhasson.

Békességben együtt dolgozni

A békesség az új rektor kulcsszava az SZFE vezetésével kapcsolatban is. “Az intézmény életét sok múltbéli sérelem terheli. Szeretném, ha az intézmény minden oktatója, dolgozója és hallgatója békességben tudna együtt dolgozni azért, hogy az SZFE az ország és a régió nemzetközileg is elismert képzési helyévé és tudományos-művészeti műhelyévé válhasson. Ezt a jövőképet professzionális szervezeti működéssel kívánom elérni, ahol a meglévő és jövőbeli akciótervek megvalósulását szorosabb utánkövetéssel és a szervezet minden szintjét érintő tudatosítással kísérnénk végig. Mindeközben figyelnénk arra, hogy a meglévő művészeti és egymástól is eltérő szervezeti szubkultúrák értékes elemei megmaradjanak” – válaszolta a rektor az egyetem vezetésével kapcsolatos terveire vonatkozóan az Index kérdésére.

A teljes interjú itt olvasható.

Egyéb hírek

Orgon szerepében Quintus Konrád

Amikor Molière 360 évvel ezelőtt megírta a Tartuffe című színdarabját, aligha gondolt arra, hogy lesznek korok és társadalmak, amelyekben ez a komédia még mindig fájdalmasan őszinte. S hogy lesznek nők és férfiak, akiknek, ha látják Tartuffe ármánykodását, hirtelen szűk lesz a zsöllye, kényelmetlen a szembesítés. Moliere: Tartuffe-kritika.

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai: Selmeczi György és Gulyás Buda

Az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon két kiemelkedő alkotó, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr részesül életműdíjban, elismerve az SZFE oktatóinak és a magyar filmkultúra meghatározó alakjainak hosszú évtizedeken át tartó munkáját. 

Szép Ernő vizsgaelőadás az SZFE-n

Pányik Tamás harmadéves prózai színházrendező hallgató Szép Ernő Májusát rendezte meg a Nemzeti Színházban.

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

Több betöltése Több betöltése