Riba Gergely filmje nyerte a Malter Fesztivált

2023 október 19., csütörtök 10:54.
Share

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a legjobb hazai rövidfilmeket bemutató fesztivált október 13-án és 14-én az Apolló moziban, ahol a korábbi évekhez hasonlóan nagy volt az érdeklődés az alkotások iránt. Koltai Lajos növendékének, Riba Gergelynek a filmje bizonyult a legjobbnak.

Első helyezett: Az utolsó éjjel

Bede-Fazekas Szabolcs, Nagy Zsolt és Lengyel Tamás remekel Riba Gery díjnyertes filmjében: a félórás alkotás a fővárosi éjszakai élet bugyraiban merül el és tár fel érdekességeket.

Egy ismert alvilági figura részeg lányát kiüti a biztonsági őr egy elszabadult buliban. Az ajtónállók nem tudják, mit kezdjenek az ájult áldozattal, de egy biztos: minél gyorsabban, feltűnés nélkül meg akarnak tőle szabadulni. Vajon sikerül? Az izgalmakban bővelkedő, feszült hangulatú rövidfilm méltán nyerte el a legjobb idei indulónak járó díjat.

Gratulálunk hallgatónknak!

Egyéb hírek

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.
Több betöltése Több betöltése