SZFE 2024: fedezd fel az új szakokat és készülj egy különleges egyetemi életre!

B. Török Fruzsina
január 29., hétfő 13:51
Share

Kedves Leendő Hallgatóink!

Nemrég személyesen is találkozhattunk az Educatio kiállításon, az esemény mindhárom napján kiemelkedően magas volt az érdeklődés, és ezt mindannyiótoknak köszönjük, akik felkerestétek standunkat. Rengeteg kérdést kaptunk a szakokról, a felvételi menetéről, a hallgatói életről, és ezeket most összegyűjtöttük, hogy a válaszokkal segítsük azokat is, akik személyesen nem tudtak bennünket meglátogatni a kiállításon.

16x9

Sokakban felmerült a kérdés, hogyan lehet bejutni az SZFE-re? Az érettségi természetesen alapfeltétel, de mi nem pontokban mérjük az eredményt. Nálunk a lényeg az, hogy a felvételin megmutasd, mire vagy képes. A felvételi eljárás a legtöbb szak esetében három fordulóból áll, ahol az első forduló egy általános írásbeli műveltségi tesztet foglal magában. Ez alól csak a színművész szak felvételije a kivétel, ahol mindhárom forduló gyakorlati feladatokból áll.  A második és harmadik forduló már szakonként specifikus gyakorlati feladatokkal várja a jelentkezőket.

A felvételi eljárás minden részletét megtaláljátok az SZFE Felvételi aloldalán, ahol mestereinkkel készült interjúkat is olvashattok.

A legújabb – és már ismert szakjainkat itt mutatjuk be részletesen.

Gyertek, és éljétek át azt a különleges atmoszférát, amit az SZFE kínál. Hozd el a szenvedélyed, az ötleteidet, és töltsd velünk az egyetemi életed legszebb éveit, jelentkezz most, és kezdd el saját történetedet az SZFE-n!

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése