SZFE 2024: fedezd fel az új szakokat és készülj egy különleges egyetemi életre!

B. Török Fruzsina
január 29., hétfő 13:51
Share

Kedves Leendő Hallgatóink!

Nemrég személyesen is találkozhattunk az Educatio kiállításon, az esemény mindhárom napján kiemelkedően magas volt az érdeklődés, és ezt mindannyiótoknak köszönjük, akik felkerestétek standunkat. Rengeteg kérdést kaptunk a szakokról, a felvételi menetéről, a hallgatói életről, és ezeket most összegyűjtöttük, hogy a válaszokkal segítsük azokat is, akik személyesen nem tudtak bennünket meglátogatni a kiállításon.

16x9

Sokakban felmerült a kérdés, hogyan lehet bejutni az SZFE-re? Az érettségi természetesen alapfeltétel, de mi nem pontokban mérjük az eredményt. Nálunk a lényeg az, hogy a felvételin megmutasd, mire vagy képes. A felvételi eljárás a legtöbb szak esetében három fordulóból áll, ahol az első forduló egy általános írásbeli műveltségi tesztet foglal magában. Ez alól csak a színművész szak felvételije a kivétel, ahol mindhárom forduló gyakorlati feladatokból áll.  A második és harmadik forduló már szakonként specifikus gyakorlati feladatokkal várja a jelentkezőket.

A felvételi eljárás minden részletét megtaláljátok az SZFE Felvételi aloldalán, ahol mestereinkkel készült interjúkat is olvashattok.

A legújabb – és már ismert szakjainkat itt mutatjuk be részletesen.

Gyertek, és éljétek át azt a különleges atmoszférát, amit az SZFE kínál. Hozd el a szenvedélyed, az ötleteidet, és töltsd velünk az egyetemi életed legszebb éveit, jelentkezz most, és kezdd el saját történetedet az SZFE-n!

Egyéb hírek

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.
Több betöltése Több betöltése