Tanévzáró az SZFE-n

B. Török Fruzsina
2023 július 17., hétfő 14:51.
Share

A 2022/2023-es tanulmányi évet lezáró eseményen beszédet mondott az intézmény rektora, Rátóti Zoltán, valamint dr. Szarka Gábor kancellár és Dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár asszony.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház impozáns termében rendezett ünnepség a tehetséges művészek és munkatársak számára jó alkalom volt, hogy méltó módon ünnepeljék meg az elmúlt tanév sikereit és kimagasló szakmai eredményeit.

Az esemény fénypontja a diplomaosztó ceremónia volt, amely során a Színház- és Filmművészeti Egyetem büszkén gratulált a 2022/2023-es tanév végén diplomával távozó kivételes tehetségeknek. A fiatal művészek izgatottan fogadták el az elismeréseket, és nem csupán a színpadon, hanem a közönség soraiban is erős érzelmeket váltottak ki.

A végzős hallgatók nevében Berecz Péter televíziós műsorkészítő hallgatónk búcsúzott az Alma Matertől.

Gratulálunk diplomásainknak!

A rendezvény folyamán az Egyetem munkatársai is különleges elismerésben részesültek a kitartó és kimagasló szakmai munkájukért. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is intézményünk vezetői elismeréseket adtak át a 2022/2023-as tanévben kimagasló szakmai munkát végző oktatóinknak és munkatársainknak. A rektor és a kancellár által átadott elismerő oklevelek az odaadást, a szorgalamat és a szakmai tudást hivatottak honorálni. A munkatársak méltán büszkék lehetnek a tanév során elért eredményeikre. Elismerő oklevelet vehetett át:

Márta Judit, a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet oktatója, Erdélyi Ilona, a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet oktatója, Kékesi Attila, a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet oktatója, Szőnyi Annamária, a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet intézeti titkára, Fekete Mária, a Németh Antal Drámaelméleti Intézet oktatója, Dr. Timár András, a Németh Antal Drámaelméleti Intézet oktatója, Wachsler Ágnes, a Németh Antal Drámaelméleti Intézet intézeti titkára, Kun Györgyi, az Oktatástámogatási Igazgatóság oktatásszervezője, Káposztáné Jáger Éva, az Oktatástámogatási Igazgatóság igazgatója, Kovács Péter, a Campus Igazgatóság biztonsági vezetője,  Kafka György, a Campus Igazgatóság fővilágosítója, Béres Orsolya, a Humán Erőforrás Iroda munkatársa és Kálazy András Tamás, az Egyetemi Brand és Minőségmenedzsment Igazgatóság rendezvényszervezője.

Gratulálunk munkatársainknak!

 

 

Egyéb hírek

A Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjasai: Selmeczi György és Gulyás Buda

Az idei Magyar Mozgókép Fesztiválon két kiemelkedő alkotó, Selmeczi György zeneszerző és Gulyás Buda operatőr részesül életműdíjban, elismerve az SZFE oktatóinak és a magyar filmkultúra meghatározó alakjainak hosszú évtizedeken át tartó munkáját. 

Szép Ernő vizsgaelőadás az SZFE-n

Pányik Tamás harmadéves prózai színházrendező hallgató Szép Ernő Májusát rendezte meg a Nemzeti Színházban.

Magyar produkció hódított a Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválján

A Kondákor Ajsa Panka és Bari István Székek című vizsgaelőadása nyerte meg a Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University szervezésében megrendezett International Festival of Etudes (Nemzetközi Egyetemi Etűdök Fesztiválja) fődíját.  

A kreativitás a fejlődés fényében: az SZFE második Innovációs Napja

Az SZFE második Innovációs Napja vérfrissítő erővel hatott az egyetemre, miközben a kreativitás és az újítás modern lehetőségeit tárta a vezetők, az oktatók és a hallgatók elé. Az innováció már nem csupán egy vállalkozás, vagy iparág kiváltsága, hanem minden felsőoktatási intézmény elengedhetetlen feladatává vált, az SZFE Pályázati és Innovációs Irodája pedig ennek jegyében szervezte meg második Innovációs Napját.

Díjat nyert Washingtonban az SZFE doktorandusza, Dobri Dániel

Dobri Dánielnek, az LFZE és az SZFE együttműködésében létrehozott alkalmazott zeneszerzés szak oktatójának Halmazállapot-változások (States of Matter) című hegedű-cselló-zongora trióját mutatták be Washingtonban az Art Music Society 2024-25-ös évadában. A művet az amerikai kamarazenei egyesület zeneszerző versenyének díjazott darabjaként 27 ország 165 jelentkezője közül választották ki.

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Több betöltése Több betöltése