Sikeresen zárult az önálló színpadi vagy filmes produkciók 2022/23-as pályázati időszaka

2023 június 7., szerda 00:03.
Share

Ebben a tanévben a Bíráló Bizottság nem fogad be már több pályázatot. A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdetett a nem vizsgaprodukciók keretében létrejövő önálló színpadi vagy filmes produkciók megvalósítására. A pályázat célja az egyetemi polgárság alkotóművészi kibontakozásának támogatása, a képzés keretein túlmutató ? nem vizsgaelőadásként készülő ? új művészeti produkciók, együttműködések létrejöttének finanszírozása volt. A pályázat kizárólag a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóira terjedt ki.

Támogatott pályázatok

Kérjük a kedves hallgatókat, hogy ne adjanak be új pályamunkákat, hiszen a tanévben a Bíráló Bizottság már nem ülésezik.

Eddig megvalósult pályamukák:

Kádár Kinga – A felszabadulás
Szécsi Bence – Merre jársz??
Boda Ábel – Gyémántbánya, eladó!
Pányik Tamás – Szállóigévé válni

Folyamatban lévő pályamunkák:

Szitka Orsolya Anna, Horváth Kolos Xavér, Kovács Krisztián – Nincsen semmi baj
Vízkeleti Dániel, Táborosi András – Fényhozó
Riba Gergely, Endrődy András, Milos-Kovács Anna, Szabados Petra, Garcia Szabolcs – Spot of Shame
Jeney Luca – V. Közös szoba
Csizmadia Máté Noel, Stercz Gellért, Makaró Szilárd – Boldog karácsonyt elvtársak
Tóth Kristóf és M. Gajdics Dominika – Budapest Etűd
Maruszki Milán, Stercz Gellért, Varga Virág Anna – Fekete Folt
Varga Anna Boglárka, Illés Lili, Fülöp Ádám, Molnár Lénárd Márk – Vadvirágok

Népszerű projekt volt a pályázatból: Gyémántbánya eladó

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nem vizsgaprodukciók keretében létrejövő önálló színpadi vagy filmes produkciók pályázatának egyik nyertese Boda Ábel másodéves televíziós műsorkészítő hallgató volt. A Gyémántbánya eladó! című pályaművének bemutatóját a Karinthy Színház fogadta be. Közreműködtek az SZFE hallgatói.

Az előadással kapcsolatos korábbi híradásaink itt elérhetőek:

Gyémántbánya eladó!

Facebook videó

Egyéb hírek

Tanévzáró és oklevélátadó ünnepség az SZFE-n

Eredményes és mozgalmas időszakot tudhat maga mögött az egyetem – adott számot az elmúlt tanévről Prof. Dr. Sepsi Enikő rektorasszony a múlt pénteki tanévzáró és oklevélátadó ünnepségen. Idén 76 SZFE-s hallgató vehette át diplomáját.

Öt produkcióval zárult az SZFE Nyári Akadémia Nemzetközi Színházi Műhely Sopronban

 

A Soproni Egyetem adott otthont az SZFE Nyári Akadémiájának.

 

Szombat este a Campus öt helyszínén mutathatták be ott készült produkcióikat a résztvevő nemzetközi diákokból álló csoportok.

Betekintés a film- és televíziórendező szak felvételijének harmadik fordulójába

Számos út vezethet ahhoz, hogy valaki filmrendezővé válhasson, és az egyik legjelentősebb lépés ebben az irányban az SZFE felvételi eljárásának sikeres teljesítése. Az SZFE felvételije sokak számára az első lépést jelentheti a filmes karrierjükhöz. Mint az köztudott, a bekerülés azonban korántsem könnyű feladat: az idei évben közel háromszáz jelentkező próbált szerencsét, közülük pedig csak tizennégyen jutottak tovább a harmadik, azaz az utolsó felvételi fordulóba.

MEGHÍVÓ Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Egyetemi Doktori és Habilitációs Tanácsa nevében tisztelettel meghívjuk Kovács Ágnes PhD disszertációjának nyilvános védésére.

Kiválóságok az SZFE-n

Vers a filmen, Henrik Ibsen-féle élethazugságok, új szemléletmód a forgatókönyvírás oktatásában, Pilinszky János halál-színháza – ezekben a témákban is elmélyedhettek azok, akik részt vettek az Új Nemzeti Kiválóság Program keddi Szakmai Konferenciáján.

Úton az Erzsóka

Míg szombat délelőtt a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját nyitják, este már a Múzeumok Éjszakáján lépnek fel a harmadéves bábszínész hallgatók Erzsóka című előadásukkal. De ez a darab képviseli az SZFE-t a szlovéniai FUGA fesztiválon is.

Soproni pályázatok kortárs alkotóknak A színház dinamikusan nyit a magyar dráma felé

A Soproni Petőfi Színház kettő pályázatot hirdet fiatal alkotók számára a kortárs magyar drámairodalom népszerűsítésének, bemutatásának céljával.

Felhívás- Drámaírói pályázat

A Karrieriroda meghirdeti a Soproni Petőfi Színház drámaírói pályázatát. Benyújtási határidő: 2024. október 31. éjfél.

Több betöltése Több betöltése