Sikeresen zárult az önálló színpadi vagy filmes produkciók 2022/23-as pályázati időszaka

2023 június 7., szerda 00:03.
Share

Ebben a tanévben a Bíráló Bizottság nem fogad be már több pályázatot. A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdetett a nem vizsgaprodukciók keretében létrejövő önálló színpadi vagy filmes produkciók megvalósítására. A pályázat célja az egyetemi polgárság alkotóművészi kibontakozásának támogatása, a képzés keretein túlmutató ? nem vizsgaelőadásként készülő ? új művészeti produkciók, együttműködések létrejöttének finanszírozása volt. A pályázat kizárólag a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóira terjedt ki.

Támogatott pályázatok

Kérjük a kedves hallgatókat, hogy ne adjanak be új pályamunkákat, hiszen a tanévben a Bíráló Bizottság már nem ülésezik.

Eddig megvalósult pályamukák:

Kádár Kinga – A felszabadulás
Szécsi Bence – Merre jársz??
Boda Ábel – Gyémántbánya, eladó!
Pányik Tamás – Szállóigévé válni

Folyamatban lévő pályamunkák:

Szitka Orsolya Anna, Horváth Kolos Xavér, Kovács Krisztián – Nincsen semmi baj
Vízkeleti Dániel, Táborosi András – Fényhozó
Riba Gergely, Endrődy András, Milos-Kovács Anna, Szabados Petra, Garcia Szabolcs – Spot of Shame
Jeney Luca – V. Közös szoba
Csizmadia Máté Noel, Stercz Gellért, Makaró Szilárd – Boldog karácsonyt elvtársak
Tóth Kristóf és M. Gajdics Dominika – Budapest Etűd
Maruszki Milán, Stercz Gellért, Varga Virág Anna – Fekete Folt
Varga Anna Boglárka, Illés Lili, Fülöp Ádám, Molnár Lénárd Márk – Vadvirágok

Népszerű projekt volt a pályázatból: Gyémántbánya eladó

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nem vizsgaprodukciók keretében létrejövő önálló színpadi vagy filmes produkciók pályázatának egyik nyertese Boda Ábel másodéves televíziós műsorkészítő hallgató volt. A Gyémántbánya eladó! című pályaművének bemutatóját a Karinthy Színház fogadta be. Közreműködtek az SZFE hallgatói.

Az előadással kapcsolatos korábbi híradásaink itt elérhetőek:

Gyémántbánya eladó!

Facebook videó

Egyéb hírek

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti olasz bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina harmadéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

A filmgyártás forradalmi eszköze a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A Színház- és Filmművészeti Egyetem életében egyedülálló projekt valósult meg, hiszen az újonnan betelepített 3D-s ledfal-technológia által képviselt hatékonyság, költségmegtakarítás és vizuális eredményesség új dimenziókat nyit meg a hazai filmművészet-oktatás előtt. Ez a technológia nem csupán újdonság, hanem forradalmi eszköz is, amely átalakítja a filmgyártás folyamatát és további kreatív lehetőségeket kínál.

Ujvári János diplomadíj-pályázatának felhívása

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat célja segíteni a felsőoktatási tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megfelelő szakmai támogatás mellett szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják és feltérképezzék az általuk választott téma szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait, illetve oltalmazhatósági lehetőségeit. A pályázatra azok a felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhetnek, akik a 2023-24. tanév tavaszi félévének végén fejezik be tanulmányaikat.

Több betöltése Több betöltése