Vizsgafilm-vetítés

2023 október 17., kedd 15:09.
Share

Az SZFE harmadéves Mozgókép BA évfolyama bemutatja az előző tanév vizsgafilmjeit 2023. november 2-án 13:30-kor az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

 

ÉLETFOGYTIGLAN
Egy vidéki hullaszállító együtt él és dolgozik együgyű testvérével. Nyugdíjba vonulása előtt elveszíti egyetlen barátját, így egyre fullasztóbbá válik eddig is túl szoros testvéri kapcsolata.

Főszereplők: Cserna Antal, Tóth József, Pindroch Csaba, Nagy Mari
Rendező: Hema Karim
Operatőr: Tóth Kristóf
Forgatókönyvíró: Nagy Csongor
Vágó: Gábeli Nóra
Hangmester: Máthé Kata
Gyártásvezető: Kálomista Márton
Látványtervező: Huszár Eszter

HARMATOS BARACKFAVIRÁGGAL SZERETNÉLEK ÉBRESZTENI
Emlékek egy házasságból…

Főszereplők: Eke Angéla, Pion István
Rendező: Horváth Kolos Xavér
Operatőr: Gergely Marcell
Forgatókönyvíró: Tamás Orsolya
Vágó: Nikl Márton
Hangmester: Oláh-Székely Jónás
Gyártásvezető: Szitka Orsolya
Látványtervező: Zámbori Cintia

LO TACHMOD
Laci, a bányász kénytelen kimenni legjobb barátja feleségéhez bejelenteni a férfi halálhírét tudva, hogy ez milyen konfliktusokat hoz felszínre.

Főszereplők: Hajduk Károly, Juhász Réka, Gula Péter, Gyarmati Agócs Artúr
Rendező: Varga Patrik
Operatőr: Kovács Krisztián
Forgatókönyvíró: Szabó Máté Botond
Vágó: Ács Bálint
Hangmester: Paola Morch
Gyártásvezető: Kárpáti Dávid
Látványtervező: Pirchala Katalin

TE IS FIAM, RÚFUSZ
A 30 éves Rúfusz a mama hotel eltartott vendége. Egy nap megtalálja apja lemezgyűjteményét és lemezjátszóját a padláson. Felfedezi, hogy öröksége természet feletti képességekkel bír. Elhatározza, hogy néhai örege nyomdokaiba lép, és híres DJ lesz.

Főszereplők: Takács Zalán, Kiss Eszter, Lehel Vilmos, Tarjányi Liza
Rendező: Klock-Balog Péter
Operatőr: Kriskó Gergely
Forgatókönyvíró: Mercel Olivér
Vágó: Hangyál Tamás
Hangmester: Andi Zsombor
Gyártásvezető: Bidló Szabolcs
Látványtervező: Baranyai Marcell

HOSPICE
A kórház hospice osztályára került megtört férfinek az ott dolgozó pszichológus egy különleges terápiát javasol. A kezdetben mindenkit elutasító férfi lassan kezd megnyílni, és úgy dönt, megpróbál kapcsolatba lépni rég nem látott fiával.

Főszereplők: Bán János, Józsa Bettina, Horkay Barnabás
Rendező, forgatókönyvíró: Varga Sébastien
Operatőr: Zsoldos Balázs
Vágó: Gábeli Nóra
Hangmester: Andi Zsombor, Máthé Kata
Gyártásvezető: Bidló Szabolcs
Látványtervező: Huszár Eszter

CUKORMÁZ
A cukrász anya és a magát feltalálónak képzelő apa együtt neveli a fogyatékkal élő gyereküket, miközben tortákon és házilag tákolt ortéziseken keresztül keresik a kiutat a ciklikus reménytelenségből.

Főszereplők: Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Sasvári Dániel
Rendező: Demeter Hunor
Operatőr: Soós Géza
Forgatókönyvíró: L. Takács Bálint
Vágó: Csányi Sára
Hangmester: Böde Levente
Gyártásvezető: Kovács Anna
Látványtervező: Oros Flóra

ANNYIRA JÓLESNE *** MOST
Nóra a gimis búcsúbulira készülvén eldönti, hogy – mivel ez az utolsó esélye – barátnője segítségével végre felszedi élete szerelmét, Levit.

Főszereplők: Szász Anna, Miklósváry Gréta, Bognár Bence
Rendező: Pekár Éva Hanna
Operatőr: Zsoldos Balázs
Forgatókönyvíró: Ferenczy-Nagy Boglárka
Vágó: Megyeri Róbert
Hangmester: Oros Patrik
Gyártásvezető: Mink Marcell
Látványtervező: Fülöpp Réka

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztrációs linkért katt ide.

Egyéb hírek

Mesterséges intelligencia a karrierépítésben: kreatív és művészi lehetőségek

Mindannyian rendelkezünk valamilyen különleges tehetséggel, ami megkülönböztet minket másoktól. De mi lenne, ha ezt a tehetséget mesterséges intelligenciával (MI) felfedezhetnéd és kibontakoztathatnád? A MI nemcsak a technológia szerelmeseinek kínál karrierlehetőségeket, hanem a kreatív és művészeti területek számára is forradalmi újításokat hoz.

Cukormáz a filmvásznon

Az SZFE a filmvásznon sorozat az egyetem Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézete végzős hallgatóinak diplomamunkáiba enged betekintést a mesterrel és a tanítvánnyal készült páros interjún keresztül.

Javában zajlik az SZFE Nyári Akadémiája Debrecenben

Kulturális sokk, felszabadító, halhatatlan – ezekkel a jelzőkkel illették tavaly a Nyári Akadémiát a friss gólyák. Idén sem kisebb a tét.

 

A szervezők célja, hogy a leendő elsősök életre szóló élménnyel gazdagodjanak és ez az egyhetes együttlét megalapozza számukra a sikeres évkezdést.

Interjúk és beszámolók a Nyári Akadémiáról

Élénk figyelem övezi a Színház- és Filmművészeti Egyetem idei, 2024-es gólyatáborát.

 

Köszönet a médiumok elmélyült érdeklődéséért! (folyamatosan frissül)

Bemutatkozik a Mentálhigiénés Szolgálat a Nyári Akadémián is

Ahhoz, hogy valaki jó színésszé váljon, nem elég a tehetség, fejlett önismeret is kell hozzá – vallja Grezsa Ferenc pszichiáter, az SZFE Mentálhigiénés Tanácsadó Szolgálatának szakmai vezetője. Az áprilisban indult szolgálat munkatársai ez utóbbi megszerzésében is segítséget tudnak nyújtani a hallgatóknak. Új podcast-epizódunkban többek között arról beszélgettünk Grezsa Ferenccel, hogy általában milyen kérdésekkel keresik meg a fiatalok a tanácsadókat. A szakember szerint a művészhallgatók olyan fiatalok, akik az átlagnál érzékenyebbek és lelkileg talán érettebbek is. Ez egy nagy ajándék, de jár bizonyos terhekkel is, amelyeket nem lehet megúszni. A hallgatóknak tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül és bizalommal fordulhatnak a mentáligiénés tanácsadókhoz. Vezető pszichiáterük ebből a célból is tart előadást a debreceni Nyári Akadémián, augusztus 12-én 9:00 órakor.

Az erdélyi színházzal ismerkednek meg Gyulán az SZFE hallgatói

Az irodalom és a színház kapcsolatáról szóló elmélkedésre invitálta a fiatalokból álló közönséget a szerda esti, gyulai Ladics-házban rendezett Bárka esten Elek Tibor, az irodalmi folyóirat főszerkesztője, egyben a Gyulai Várszínház igazgatója. Farkas-Wellmann Éva főszerkesztő-helyettes a Bárka online-t mutatta be, majd Kiss Ottóval és Szil Ágnessel kiegészülve tartottak felolvasóestet. Ezt a  programot a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói számára szervezték, akik egyhetes gyulai képzésen vesznek részt. A programok elsősorban a várszínházi előadásokra, az Erdélyi hét programjaira támaszkodnak, de egy rendkívüli Bárka estet is beiktattak ezek közé. Az SZFE hallgatói minden este megnéznek egy előadást a Várszínház Erdélyi hetén, majd másnap kielemzik ezeket. Szakmai szempontból sokat jelenthet a hallgatóknak, hogy Gyulán ismerkedhetnek meg az erdélyi magyar színházzal, de közösségépítés szempontjából is van jelentősége az itt töltött időszaknak.

SZFE-s hallgatók a Hairben

Nagy sikerrel mutatták be hétvégén a világhírű Hair musicalt Tompagábor Kornél rendezésében a Fertőrákosi Barlangszínházban. A zalaegerszegi Kvártélyház és a Soproni Petőfi Színház közös produkciójának végén igazi bulihangulat kerekedett; a közönség állva tapsolt és táncolt a szereplőkkel, köztük a Színház- és Filmművészeti Egyetem színészhallgatóival.

Elhunyt Király Levente, a Nemzet Színésze

„Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Király Levente, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, Érdemes művész, a Szegedi Nemzeti Színház Örökös Tagja, Szeged város díszpolgára ma reggel elhunyt” – adta hírül  közösségi oldalán a Szegedi Nemzeti Színház.

Több betöltése Több betöltése