Elkezdődött a 15. Szín-Tár Fesztivál

március 20., szerda 11:03
Share

Különleges programokkal készül a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a jubileumi Szín-Tár Fesztiválra a jubileumi Színművészeti Egyetemek Találkozója alkalmából.

 

 

Tizenötödik alkalommal rendezi meg nagy sikerű rendezvényét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A jubileumi Színművészeti Egyetemek Találkozóján ezúttal nem csupán a színinövendékek előadásai kerülnek a középpontba, hanem más művészeti ágak és a múltidézés is.
A színház március 18-tól 23-ig megszakítás nélkül, immáron tizenötödik éve fogadja városukban a színinövendékeket, akik különféle műfajokban, izgalmas produkciókkal mutatják meg magukat a közönségnek. A feltörekvő színművészek előadásainak ezúttal is a Kelemen László Kamaraszínház, valamint a Ruszt József Stúdiószínház biztosít helyet.

Az SZFE hallgatóinak előadásait 21-én 16:30-kor (Vérnász) és 19:00-kor (A gömbfejűek és a csúcsfejűek, avagy a gazdag gazdaggal társul szívesen) tekinthetik meg.

Forrás: szintar.hu

Az M5 videóját ITT nézhetik meg a 25. perctől.

A fesztivál teljes műsora ITT érhető el.

A 14. Szín-Tár Fesztivál beszámolóját ITT olvashatják el.

Egyéb hírek

Gellért Dorottya „friss csillag” lesz

A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál két éve hozta létre a Friss Csillag programot, amellyel sokoldalú pályakezdő színészekre kívánják felhívni a figyelmet. Nagy Katica, Váradi Gergely, Tóth Zsófia és Babinchak Atanáz után Gellért Dorottya is Friss Csillag lesz.

SZFE-s hallgató a Carmen címszerepében az Operettszínházban

Áprilisban mutatja be a Budapesti Operettszínház Frank Wildhorn Carmen című musicaljét. A Carment hármas szereposztásban – Nádasi Veronikával, Dancs Annamarival és a címszerepben Lipics Franciskával – láthatja a közönség. A bemutatók időpontja: április 19., 20. és 21.

A magyar nyelv hete a Nemzeti Színházban

A Petőfi Kulturális Ügynökség Kazinczy Műhelye, a Nemzeti Színház, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem az 57. magyar nyelv hete alkalmából nyitóünnepséget szervezett a Nemzeti Színházban április 16-án.

Gilberto Conti brazil bábszínművész workshopja

2024. április 5-én és 6-án Gilberto Conti érkezett az egyetemünkre egy tízórás workshoppal. A kétnapos kurzus célja az volt, hogy a bábszínész és bábrendező osztályok betekintést nyerhessenek a papírmaszkok spirituális világába. Kiss Dorina másodéves bábrendező szakos hallgatónk beszámolója.

Bodrogi Gyula 90

„Az én színházam humanista. Embertől emberig tart.” 90 éves az ország egyik legnépszerűbb színésze, Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

Amikor a politika szétszakítja a szerelmeseket

Május 26-án vetítik az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című filmet a Duna TV-n, amelynek középpontjában egy igaz történet áll.

SZFE-s hallgatók az Irie Maffia új klipjében

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg Mellettem című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében.

Ma ünnepeljük a magyar költészet napját

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

Több betöltése Több betöltése